Som kjent vil årets fjellfyrverkeri bli sendt opp fra Mandelasletta i stedet for fjellet i år. Pyrotekniker i «Fjellfyrverkeriet», Erlend Hallstensen, byr derfor på gode råd for hvor du best kan nyte oppskytningen.

– Vi har en sikkerhetssone på 200 meter, men selv det kan bli for nært. Man ser det mye bedre på avstand, sier han.

Av gode steder å nyte fyrverkeriet anbefaler Hallstensen steder nord for brua med god utsikt til sletta, og gjerne litt høyere opp. Som for eksempel Stakkevollveien, Dramsveien, Nansens plass, Tomasjordnes, Ishavskatedralen og Tromsø Maritime skole.

– Men det kan være andre plasser som er fine å benytte seg av, sier han.

Tenker sikkerhet

Med tanke på sikkerheten ber Hallstensen folk om å ta sikkerhetssonene på alvor.

– Fyrverkeriet er så stort, og det største har en sikkerhetsavstand på 200 meter. Skulle noe gå galt vil vi ikke ha noen i nærheten. Dette må vi også forholde oss til med tanke på tillatelsen fra brannvesenet, sier han, og legger til at sonen også gjelder på havet.

– Er det noen i småbåter på havet, så håper vi de holder seg 200 meter fra oss.

Ikke på plass økonomisk

Så langt er ikke «Fjellfyrverkeriet» helt på plass når det kommer til det økonomiske.

– Vi har ikke talt opp bøssene som står ute enda. Vi satser på at det er en hyggelig sum i dem, så går det vel i orden til slutt, sier Hallstensen.

– Flott følelse

Det blir lagt ned flere hundre timer i arbeidet med fyrverkeriet, men selv om det er mye jobb mener Hallstensen at det ville vært rart å la være.

– Det er en bra gjeng, og nå har det bare blitt til at vi gjør dette hvert år. I 2004 hadde vi ikke oppskytning, og det ble en veldig rar nyttårsaften, forteller han.

Hallstensen har merket seg at fyrverkeriet er et tema i byen når den store dagen nærmer seg.

– Vi ser på tilbakemeldingene etter oppskytning at det er klart folk liker det vi gjør. Det er en glede å få det til, det gir en flott følelse. Man kjenner på kroppen at man har jobbet godt, og da er det deilig å se resultater, sier han.

Foto-hjelp

Hallstensen har også merket seg at Tromsø har mange gode fotografer.

– Vi ønsker jo å bli bedre, så om noen har fotomateriale å dele med oss, enten det er video eller bilder, så tar vi mer enn gjerne imot.