Slik blir været på nyttårsaften

Det blir trolig nokså skyfritt vær på nyttårsaften, men du bør være forberedt på en del vind.

SKYFRITT: Ifølge meteorologens prognoser vil det bli skyfritt på nyttårsaften, men trolig mye vind. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

nyheter

Det ser ikke så verst ut når det gjelder været på nyttårsaften, men meteorologen anbefaler å kle seg varmt.

– På grunn av et høytrykk som ligger over Skandinavia, får vi fint vær de nærmeste dagene. Det vil være få skyer, og tirsdag blir det ganske rolige vindforhold i Tromsø by. På utsatte strøk blir det litt mer vind, sier meteorolog Justyna Wodziczko til iTromsø.

Mer vind

Men vinden kommer til å øke, og det vil du kunne merke fra og med onsdag.

– Når vi ser på nyttårsaften, og da spesielt på kvelden, er det store sjanser for klarvær og ikke særlig mye vind i Tromsø by. På det viktigste tidspunktet, altså rundt midnatt, kan det blåse litt mer opp, sier meteorologen.

Da kan vindstyrken komme opp i stiv kuling på utsatte steder.

– Det vil være kraftige vindkast i hele Nord-Norge de nærmeste dagene. Onsdag vil vinden øke fra ettermiddagen, og i Nord-Troms kan det komme opp i sterk kuling på utsatte steder, sier Wodziczko.

Vind på fastlandet

I Tromsø er vi litt skjermet fra vinden, men på grunn av at den kommer fra sørøst er det spesielt på fastlandet at man vil kunne kjenne vindkastene.

– Der er de litt mer utsatt for den sørøstlige vinden. Jeg anbefaler å kle seg godt på nyttårsaften, selv om temperaturen vil ligge på rundt null grader, sier meteorologen.

Fredag vil det fortsatt være en del vind, men få skyer.

– Det vil fortsatt være dette høytrykket som styrer været. Både Nordland, Finnmark og Troms vil denne uken være preget av mye vind, og mange steder får mest sannsynlig skyfritt vær, sier Wodziczko.