Håper på snarlige sikkerhetstiltak på Innlandsveien

Innbyggerne på Berg frykter dødsulykke på Innlandsveien. Nå vil byråden se på tiltak for å sikre veistrekningen.

VIL SE PÅ SAKEN: Byråd for byutvikling Ragni Løkholm Ramberg (Ap) sier at de vil gjøre nøye vurderinger rundt hvilke sikkerhetstiltak som bør settes i gang på Innlandsveien. 

MØRKT: Det er ingen gatelys på veistrekningen, og om vinteren er det bekmørkt her når barna skal gå til skolebussen. Foto: Ingvild Vik 

nyheter

iTromsø fortalte mandag om beboerne som frykter at liv vil gå tapt på grunn av manglende sikkerhetstiltak langs den gamle hovedveien på Berg.

Mandag ettermiddag sendte flere av beboerne et brev til kommunen med innspill til trafikksikkerhetsplanen, som er en del av prosjektet Transportnett Tromsø, som skal være klar 1. juli 2016.

Her ber de blant annet om nedsatt fartsgrense på deler av strekningen, bedre skilting, gatelys og bedre tilrettelegging av enkelte bussholdeplasser.

Vil se på saken

Byråd for byutvikling Ragni Løkholm Ramberg (Ap) sier at dette er første gang hun hører om saken.

– Situasjonen høres ille ut. Det skal være trygt for fotgjengere, og ikke minst for dem som skal ta skolebussen, sier Ramberg.

Hun kan likevel ikke komme med noen lovnader om endring til innbyggerne på Berg.

– Det er et sammensatt bilde, og flere aktører som er involvert. Jeg har snakket med min kommunaldirektør, og vi vil se på saken så fort som mulig, sier Ramberg.

Hun sier at det er mange forhold som må vurderes før man kan ta en beslutning.

– Vi skal skyndte oss i rolig tempo. Nå må først brevet komme til oss, så vil vi se på innspillene da. Det er vanskelig å si noe mer konkret enn det.

Enkle tiltak

Blant dem som har vært med på å utforme brevet, er Øystein Sandøy Larssen. Han er glad for at byråden tar saken deres seriøst.

– Dette høres positivt ut. Vi har forståelse for at ting tar tid og at det må gjøres nøye vurderinger, sier Larssen.

Han mener likevel at noen sikkerhetstiltak bør kunne settes i gang ganske kjapt.

– Vi vet at det ikke krever så mye planlegging å få satt ned fartsgrensen. Dessuten bør det komme opp fareskilt ved undergangen under E8, som i dag er livsfarlig på grunn av den smale veien.