Her parkerte vi mest feil i 2015

Vestregata er verstinggata når det kommer til parkeringstabber. Her ble flest tatt av Tromsø parkering i år.
nyheter

Av de til sammen 12.747 bøtene som Tromsø Parkering utstedte i fjor, ble 819 av dem utstedt i Vestregata. På andreplass kommer Grønnegata hvor det ble gitt 465 bøter. På tredjeplass kommer Prostneset med 425 ileggelser. Deretter følger Tannbygget på Breivika med 409 utstedte bøter og Storgata med 338 bøter. Bare i Vestregata hentet Tromsø Parkering inn 330.000 kroner i løpet av året.

– Siden flertallet parkerer bilene sine på disse stedene, er det derfor naturlig at det også er her vi begår flest feil når det kommer til parkering, sier fagsjef i Tromsø Parkering, Tore Bentzen, til iTromsø.

HAR DU BILDER AV MORSOMME ELLER MERKELIGE FEILPARKERINGER?

SEND DE TIL NYHETER@ITROMSO.NO!

Nedgang

Det er gitt 847 færre bøter i år, sammenlignet med året før.

I år har det kommet inn 1.240 klager på parkeringsbøter.

– Med små variasjoner har klagesakene representert vel 10 prosent av ileggelsene de siste syv til åtte årene, sier Bentzen.

242 av de 1.240 klagesakene som kom inn i fjor har fått medhold.

– De fleste klagene som ble gitt medhold var kontrollavgifter. Det vil si ileggelser vi gjør på privat grunn på bakgrunn av grunneiers reguleringer, sier Bentzen.

LES OGSÅ: Lovlydige parkeringsgjester i Tromsø

Oktober verst

Oktober var måneden det ble gitt flest bøter, hvor det i uke 42 og 43 ble gitt henholdsvis 388 og 385 stykker.

– Har deres parkeringsbetjenter mottatt trusler i løpet av året?

– Vi er heldigvis lite utsatt for trusler og andre uønskede hendelser. Vi har imidlertid alltid hatt nulltoleranse for dette, og politianmelder konsekvent slike hendelser. I løpet av 2015 har vi hatt én slik hendelse, sier Bentzen.