Tromsøfolk belmer «sjampis» i julemåneden

Tromsøfolk drikker stadig mer bobler. Tall fra Vinmonopolet viser at vi i desember hiver innpå flere titall tusen flasker musserende viner.

musserende: Tromsøfolk handler og nyter musserende viner mer enn noen gang. Butikksjef på Jekta-polet, Stig Skogeng, har nok med å fylle hyllene for nyttårsaften. Foto: John Strandmo 

nyheter

LANGNES: Butikksjef Stig Skogeng på Jekta-polet presiserer at salget av musserende viner har steget jevnt i hele år. Men i november og desember, er økningen på hele 15 prosent.

Størst i nord

Utsalget på kjøpesenteret er det største i våre to, nordligste fylker. Det betyr at Skogeng & Co selger drøyt 14.000 flasker sprudlevann i år. Det alene tilsvarer 3–4 glass til hver tromsøværing.

– Blant de musserende vinene, er prosecco mest etterspurt. 60–70 prosent av totalsalget hos oss er en Glera-vin. Spesielt de yngste kundene foretrekker prosecco og har byttet ut rødvin og rusbrus med bobler og hvite viner. Her ligger hovedårsaken til vår økning, sier Skogeng.

Les også: Slik er Vinmonopolets åpningstider i julen.

Stadige påfyll

Da iTromsø besøkte utsalget i formiddag, var butikksjefen i full gang med å stable musserende viner i hyllene. Rundt ham sto et titall kunder som alle jaktet på bobler til nyttårsaften.

– Det er ingen tvil om at salget tar seg opp i ukene før årsskiftet. Faktisk skjer det allerede i november. Mange har sine favoritter, mens andre søker etter nye varianter.

34.000 flasker

En fylkesoversikt fra Vinmonopolet – tall fra fjoråret – viser at folk i Troms konsumerte nærmere 24.000 liter musserende – tilsvarende drøye 34.000 flasker. Dermed havner vi litt under midten på statistikken.

Ferske takk fra Jekta-polet viser at Skogeng sørger for å levere nesten halvparten – drøye 10.000 liter.

Les også: Jule- og nyttårsbobler.

Lettere varianter

– Tromsøfolk er ikke annerledes enn resten av befolkningen. De går fra sterke og tunge drikker, til de lettere variantene.

– Men også ølsalget har steget betydelig i år – hele 30 prosent. Også her jakter kundene nye merker – i takt med at mikrobryggeriene og hjemmebryggingen øker raskt, sier Stig Skogeng som presiserer at i ettermiddag stenger polet for året.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter