Avsluttet året med en ny, kald tradisjon

En vennegjeng i Kroken hoppet i sjøen for å markere avslutningen på 2015.
nyheter

15 badere hadde torsdag formiddag møtt opp i fjærestenene i Kroken for å gjenta en slags tradisjon de startet for to år siden, nemlig en dukkert som avslutning på året.

– Vi tenkte vi måtte få naboene ut av huset for å ønske de godt nyttår, noe dette var en perfekt anledning til. Dessverre fikk jeg ikke gjennomført i fjor fordi jeg var bortreist, men tanken er at dette skal bli en årlig tradisjon, forteller initiativtaker Atle Vabø.

LES OGSÅ: Grete (42) og Sigve (9) har badet i havet hver eneste måned i hele år

Vanskelig å overtale

Han sier de for to år siden fikk med seg ti personer, mens tallet i år økte med fem. Prosessen med å overtale alle sammen har vært utfordrende innrømmer Vabø.

– Noen har vært litt vanskelige å overtale, men når vi først har fått dem ned i fjæra så er det gjort, sier han med et smil.

LES OGSÅ: – Her blir det hett

Kaldt og ondt

Samtlige 15 tok turen ut i vannet, mens antallet svømmetak varierte. Vabø kan fortelle at fjæra byr på visse utfordringer.

– Det er skikkelig langgrunt, det er det som er så grusomt. Man må ganske langt ut for å få hodet under. Heldigvis er det bare ondt de to første sekundene, etter det er det bare kaldt, konstaterer han.

Nabo Geir Øyvind Stensland kan bekrefte at vannet er kjølig, men innrømmer også at det var litt godt å ta en dukkert.

– Jeg fant dessverre badebuksa mi i siste liten, så jeg måtte bli med. Men nå som jeg har gjort det kan jeg si at det er litt deilig, sier Stensland.

Han fikk med seg døtrene Ingrid Irene (12) og Ingvild Terese (10), som er vante badere.

– Vi trengte ikke overtales, vi hadde lyst selv. Vi bruker jo å bade her om sommeren, selv om det er mye kaldere nå, konstaterer storesøster Ingrid Irene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter