Rundt klokka 22 i kveld lokal tid, brøt det ut brann i en skyskraper i Dubai i De forente arabiske emirater. Bygningen er over 300 meter høy, og huser blant annet luksushotellet "The Address".

Ble evakuert

Trond Emil Hansen og Kathrine Julin Pettersen, som bor i Tromsø, er på ferie i Dubai og befant seg på en restaurant vegg i vegg med skyskraperen da brannen brøt ut.

De forteller at de så et skinn fra brannen fra der de befant seg, men at de først bare trodde det var oppladning til nyttårsfyrverkeriet. Da de oppdaget at nabobygget sto i full fyr, ble de beroliget av ansatte på restauranten. Noen få minuter senere ble de likevel evakuert.

Venter på fyrverkeri

- Vi vet egentlig veldig lite. Vi står og venter på nyttårsfyrverkeriet nå, men vi vet ennå ikke om det blir noe av, sier Pettersen på telefon til iTromsø like før midnatt lokaltid - rundt klokka 21 her i Norge.

De forteller at det har samlet seg masse folk som skal se fyrverkeriet ved midnatt, men at de foreløpig ikke har fått noe informasjon om hva som kommer til å skje.

- Ser ikke bra ut

- Det er røde flammer over himmelen. Dette ser ikke bra ut, sier Hansen.

- Det er fortsatt full fyr i skyskraperen, og vi hører smell vi ikke vet hva er. Nå er det faktisk antent nesten helt opp til øverste etasje, sier Pettersen.

Totalt er det over 60 etasjer i bygningen.

Pettersen forteller at folk er relativt rolige nå, og at evakueringen foregikk i ordnede former.

Hansen forteller at de hører sirener, men at de ikke vet hva det er.

Merkelig situasjon

iTromsø snakker med samboerparet igjen klokken 22.30 norsk tid. Pettersen forteller da at hotellet fortsatt står i full brann, men at nyttårsfyrverkeriet ble sendt opp ved midnatt.

- Vi står sånn at vi ser hotellet som brenner, og fyrverkeriet, sier Pettersen.

Hun forteller at folk oppfører seg som normalt, men at hun og samboeren synes det er en merkelig situasjon.