I september skrev iTromsø om Rasu Teklemichael Kahsay (46) og kona Bsrat Tekste (37) fra Eritrea som bodde med deres fire år gamle datter i et gammelt hus i Grønnegata.

Bodde i brannfelle

Familien var fortvilet over forholdene de bodde under.

For 12.000 kroner i måneden, pluss strøm, leide de en bolig med alvorlige mangler, feil ved det elektriske anlegget, få muligheter for oppvarming grunnet dårlig isolering og et kjøkken de ikke kunne bruke.

Les mer: Flyktningfamilie må betale 12.000 kroner i leie for iskald brannfelle

Tøft utleiemarked

I oktober hadde familien fremdeles ikke lykkes med å finne et nytt sted å bo. De hadde fått det litt bedre i boligen etter at det ble gjort utbedringer på sikringsanlegget, og huseieren lovde å kompensere for ulempene manglene i boligen hadde medført.

Familien gjorde det likevel klart at de ønsket å flytte ut, men har fått kjenne på det tøffe utleiemarkedet i Tromsø.

Å finne et bosted med grei standard, uten å sprenge budsjettet, viste seg å være vanskelig ettersom det var mange boligsøkere om beinet på visningene.

Etter flere runder på utleiemarkedet med visninger og avslag, og etter å ha fått god hjelp fra Rasus kolleger, kunne 46-åringen, kona og deres fire år gamle datter flytte ut av boligen i Grønnegata og inn i en leilighet i Karl Halls vei like ved Alfheim.

Les mer: Nå er ting på stell for Rasu (46) og familien

Stortrives i ny bolig

Nå er barnefamilien lykkelig over endelig å være på plass i en funksjonell leilighet, med gode muligheter for oppvarming på vinterstid.

– Vi har fått det veldig mye bedre, sier Rasu da iTromsø besøker familien i den nye leiligheten de har flyttet inn i lenger opp på Tromsøya.

For en rimeligere penge bor den lille familien nå under langt bedre forhold i en hyggelig og romslig leilighet med strøm inkludert i husleia.

De har pyntet til jul og kan se fram til å nyte høytiden i Tromsø uten å kjenne på fortvilelsen av å bo under stusslige forhold.

Les også: Kristin Røymo (Ap) lover bygging av flere utleieboliger

– Vi flyttet inn for en måneds tid siden og trives kjempegodt her. Vi har god plass og det er godt og varmt. Nå kan vi be venner og kjente på middag til oss i julen, forteller Bsrat.

– Vi er utrolig takknemlige for dette og all hjelpen vi har fått underveis, både med å finne et nytt bosted og med hjelp til med flytting, legger Rasu til.

LYKKELIGE I NY LEILIGHET: Etter flere runder på utleiemarkedet har Rasu Teklemichael Kahsay (46), sammen med kona Bsrat Tekste (37) og deres fire år gamle datter, endelig kommet seg på plass i en hyggelig leilighet hvor de trives godt og kan nyte julehøytiden. Foto: Tom Benjaminsen
DEN FORRIGE BOLIGEN VAR EN BRANNFELLE: Det elektriske anlegget i den forrige boligen har flere alvorlige feil og mangler som Troms Kraft gjentatte ganger har bedt huseier om å utbedre. Sikringene går daglig og fører til at kjøkkenet ikke kan brukes og at boligen ikke har tilstrekkelige muligheter for oppvarming. Foto: Ronald Johansen