Derfor er det færre taxier i sentrum

Selv om det nesten var full bemanning hos Tromsø Taxi var det færre biler å se i sentrum på nyttårsaften enn tidligere år.

Sjef i Tromsø Taxi, Bjørn Føre.  Foto: Tom Benjaminsen

TAXIKØ: Det var færre taxier å finne på holdeplassene på årets nyttårsaften enn tidligere.  Foto: Jon Terje EiteråJon Terje Eiterå

nyheter

Nyttårsaften gikk som normalt for taxibransjen, med over 70 sjåfører på jobb for Tromsø Taxi. Det var dog færre biler å se i sentrum enn tidligere år, noe som skyldes større bruk av selskapets applikasjon.

Les også: Se lesernes nyttårsbilder

Færre biler på holdeplassen

– De siste tre årene har appen blitt mer og mer brukt til bestilling. Den fungerer slik at nærmeste bil får oppdraget, så dermed vil nok flere biler være ute på privatadresser enn på holdeplassene i sentrum, forklarer sjef i Tromsø Taxi, Bjørn Føre.

Han sier nyttårsaften gikk relativt rolig for seg for sjåførene, til tross for noen trafikale problemer.

– Jeg har ikke fått melding om noe bråk, noe som er positivt å høre. Ellers har nyttårsaften gått som normalt, rolig men med litt kø og kaos utover natten, som forventet, forteller Føre.

Les også: Nyttårsbarnet Mathilde Aurora fikk en dramatisk start på livet

Serverer gløgg

Han legger til at de i julehelgene har servert gløgg i sentrum på nattetid, noe de har fått gode tilbakemeldinger på.

– De tre julehelgene har vi stått i sentrum og servert varm gløgg til byfolk, noe både de og politiet har vært glade for. Det virker å ha en beroligende effekt på folk, forteller Føre.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter