Dramatisk fødsel for årets nyttårsbarn

Da mor fikk kraftige rier i ambulansen på vei fra Nordreisa begynte hun å skjønne at det kunne være nyttårsbarnet som var på vei, men fødselen ble langt mer dramatisk enn hun hadde håpet på.

NYTTÅRSGAVE: Mor Margrethe Bøklepp sier datteren Mathilde Aurora var den perfekte nyttårsgave.   Foto: Lars Marius Matre

SØVNIG: Både mor og datter sov lite i natt, men har fått hvile seg utover morgenen og formiddagen.   Foto: Lars Marius Matre

nyheter

Mor Margrethe Bøklepp begynte torsdag kveld å kjenne tegn på at fødselen nærmet seg og valgte derfor å ringe sykehuset. Klokka 23.00 ble hun hentet av ambulansen i Nordreisa, som ankom på UNN omtrent klokka 02.00. Deretter skjedde alt veldig fort.

– Jeg hadde kjent riene for alvor i ambulansen og skjønte at det kom til å skje i løpet av kort tid. Da vi ankom sykehuset ble det fort klart at vi var nødt til å ta et hastekeisersnitt. Klokka 02.30 var jeg på operasjonsbordet og fem minutter etterpå var barnet var ute, forteller mor Margrethe Bøklepp.

Nyfødte Mathilde Aurora Bøklepp veide 3010 gram og strakte seg 47 centimeter lang da hun for første gang så dagens lys.

Hjertestans

Dramatikken stanset derimot ikke der, for lille Mathilde Auroras liv sto en stund i fare.

– Da hun kom ut stoppet hjertet hennes et øyeblikk slik at de var nødt til å ta hjertekompresjoner før hun våknet til liv igjen. Det hele var ganske dramatisk og skummelt, men jeg var nok litt i sjokk slik at jeg ikke rakk å ta alt innover meg, sier Bøklepp.

1. nyttårsdag kunne hun hvile ut i fred og ro med kun datteren sammen med seg.

– Mannen min måtte kjøre tilbake til Nordreisa igjen for å passe på de to andre barna våre. Dermed har jeg egentlig bare ligget å sovet utover formiddagen, sier mor.

Les også: Se lesernes nyttårsbilder

Tredje barnet

Faren, som ikke rakk fødselen, kommer til Tromsø igjen på lørdag for å hilse på nyttårsbarnet.

– Han tar med seg de to andre barna våre, storebror på to år og storesøster på seks år. I tillegg kommer det litt annen slekt for å hilse, forteller Bøklepp.

Selv om det ble en dramatisk start på livet for lille Mathilde Aurora er mor Margrethe nå lykkelig for å kunne starte 2016 som trebarnsmor.

– Jeg tenkte faktisk på at det kunne bli nyttårsbarnet da vi var på vei i ambulansen, men fikk ikke vite det offisielt før barnet var ute. Det var en perfekt nyttårsgave, konstaterer hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter