KROKEN: Egentlig hadde løypa vært klar til åpning for sesongen denne helgen. Men når ikke alle formaliteter er på plass, må den utsettes til mandag.

Les også: Noen ser på Netflix i jula. I Tromsø Alpinpark glor de kun på yr.no

Mangler godkjenning

– Nå står det på å få konsesjon om heisdrift fra Fylkesmannen, så vi kan søke driftstillatelse fra taubanetilsynet, sier daglig leder for Tromsø Alpinpark Rune Kufaas.

Han forteller at de trodde tillatelsene skulle være på plass allerede før jul, men at prosessen har dratt ut.

– Men nå har jeg snakket med taubanetilsynet, og vi håper det bare er å få godkjenningen på mandag, så kan vi holde åpent fra ettermiddagen av, sier Kufaas.

Les også: Skal gi tromsøværinger billigere og lengre alpinsesong

Ville åpne lørdag

– Vi ville egentlig åpne på lørdag, men vi må vente til alle godkjenninger er på plass. Men det er bare snakk om et par dager, så det er ingen krise, sier Kufaas.

Han forteller at det er turløypa som er klar for åpning. De som vil kjøre i bamseløypa må fortsatt vente på enda litt mer kulde.

Les også: Derfor kjøpte Tromsø kommune alpinanlegget i Kroken

Blir kaldere

Men de trenger ikke vente lenge. Neste uke er det meldt om temperaturer helt ned til minus åtte grader, og det gleder alpinsjefen.

– Vi håper på kjempestemning i bakken neste helg, etter en uke med oppvarming om ettermiddagen. Da håper vi også å kunne ha klart hele anlegget, sier Kufaas.