Nå er fortauet rundt Kystens Hus avsperret

Fortauet på tre av sidene rundt Kystens Hus er sperret på grunn av fare for snø- og isras fra taket.

RASFARE: Det flotte fortauet rundt Kystens Hus er for tiden avsperret på gunn av rasfare. 

SIKRES: De skrå takflatene fører til at snø og is faller i hodet på fotgjengere. Nå skal taket sikres. 

nyheter

De skrå takflatene på Kystens Hus fører til at snø og is faller ned og utgjør en fare for dem som ferdes på fortauet under. Nå har vaktmesteren vært nødt til å sperre for fotgjengere på tre av sidene. Han har satt opp skilt med teksten «Fare for takras», i tillegg skal sperrebånd sørge for at fotgjengere går utenfor fortauet.

Les også: Derfor ser Kystens Hus annerledes ut i ulikt vær.

«Feilslått arkitektur»

– Sperringene er bare midlertidige for at ingen ska bli truffet av is og snø som faller ned, sier Kjell Inge Håkonsen som er vaktmester på Kystens Hus.

På Facebook har det allerede kommet kommentarer på at utformingen av det nye praktbygget på den tidligere Domus-tomta fører til rasfare vinterstid.

– Dette må være Nord-Europas dyreste fortau i og med at det kun ka brukes i cirka tre sommermåneder. Total feilslått arkitektur i et vinterland når fortauet rundt hele bygget må sperres av vinterstid, skriver en på Facebook.

Les også: - Det ser ut som et utbomba hus fra en krigssone.

Blir sikret

Vaktmesteren har fått med seg reaksjonene, og beroliger alle med at det vil komme sikring på taket.

– På nyåret skal hele huset gås over for blant annet å hindre nedfall av snø og is. Deler av taket er allerede sikret, men skal entreprenøren sørge for at det kommer snøfangere på hele taket, sier Håkonsen.