I Tromsø finner man treningssentre for enhver smak, og byen florerer av både lokaldrevne sentre og store kjeder som SATS Elixia og Evo. Kampen om kundene er dermed hard, men de lokale aktørene i byen henger godt med i forkant av kundeinnrykket i januar.

– I januar er det satt opp en del gruppetreningstimer, samt at vi har lagt til nye timer. Som for eksempel yoga for dem som er mer aktiv. I tillegg merker vi at individuell styrketrening er på fremmarsj og har dermed gjort en investering i mer utstyr til studio, forteller Lill-Jorid Andreassen, daglig leder på Exolo i Tromsø.

I tillegg skal de satse på sykling med større tilrettelegging mot sykkelsesongen ute.

Tettere på kundene

Ifølge Andreassen er det mange fordeler med å velge et lokalt og kanskje mer intimt treningssenter.

– Vi kommer nærmere våre medlemmer enn de store kjedene, og er på en måte det lille senteret med det store hjertet. Hvis man ønsker å være på et senter som gir deg nærhet og omsorg er vi et fint valg, sier hun.

Også på Tromsø Treningssenter er nærhet til kunden et fokusområde.

– Det at vi har et betjent senter har mye å si for vår kundemasse. Jeg tror dette er nøkkelen til vår overlevelse i en konkurransedrevet næring. I tillegg er det en enorm kompetanse blant våre instruktører som har lengre erfaring enn de fleste i bransjen, forteller daglig leder Oddvar Pedersen, og legger til at i 2016 kan medlemmer glede seg over et større treningssenter.

– Vi holder på å utvide senteret med 200 kvadratmeter. Dette for å få plass til flere kunder og holde på de vi allerede har. I forbindelse med dette kjøper vi nytt utstyr, vi får flere gruppetimer og en dobbelt så stor herregarderobe, sier han.

Helhetlig tilbud

På Kom i Form skjer det også ting. Her skal man på nyåret gå i gang med en ny fleksikort-løsning i tillegg til dagens tilbud.

– Kom i Form er jo spesiell da vi har trening, men også en relax avdeling med massasje og hudpleie. Vår nyhet er et fleksikort som blir å fungere som en pakkeløsning tilpasset den enkeltes behov. Dette kan man få på avtalegiro og inkludert i kortet vil den enkelte kunne velge PT-timer, kostholdsveiledning, massasje og hudpleie, sier Vigdis Albrigtsen, daglig leder på Kom i Form.

Kortet skal lanseres i midten av januar og Albrigtsen tror at dette blir å slå an.

– Vi satser på et mer helhetlig tilbud som blir mye mer rettet mot de personlige behovene til den enkelte kunde. Vi ser med andre ord kunden nærmere enn vi har gjort tidligere. I tillegg er vi et folkelig senter og vi har ikke noe press rundt klær eller utstyr, legger Albrigtsen til.

– Ser fram til det nye året

Spring Fitness på Kvaløya er det siste tilskuddet blant de lokale aktørene som ikke tilhører noen kjede. Også her satses det på kompetanse og kvalitet.

– Vi har dyktige medarbeidere som jobber her. I ukedagene kan medlemmene komme og få veiledning på øvelser og på apparater. Vi har også en fysioterapeut med eget behandlingskontor, og siden vi startet har vi fått mye nytt utstyr for å gjøre oss klar til det nye året, sier Andreas Sørbøe Lie, medeier i foretaket.

De tilbyr også tredemøller med skjermer der man kan løpe forskjellige løyper i USA, der det vil være samme hastighet på mølla som i bildet.

– Da kan du for eksempel løpe forbi andre, og det er jo en god motivasjon. Vi er med andre ord veldig klare og ser fram til det nye året, sier Sørbøe Lie.