Han skal lede SVs stor- satsing på Nord-Norge

Pål Julius Skogholt begynner i ny jobb onsdag. Nå skal han på vegne av SV få ting til å skje i nord.

NORDNORSK JA: Pål Julius Skogholt er ansatt som prosjektleder og rådgiver i SVs nordnorske satsing. – Nord-Norge må selv være i førersetet når det gjelder å utvikle nordområdepolitikken. Vi er ikke bare en provins i politikken, sier Skogholt, som begynner i sin nye stilling førstkommende onsdag. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Leder for Tromsø SV starter i sin nye jobb som rådgiver og prosjektleder i SVs ”Ja til Nord-Norge-prosjekt” onsdag. Prosjektet er en konkret videreføring av partiets satsing på Nord-Norge.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Tanken bak prosjektet er å gi nordnorsk politikk større plass i norsk offentlighet og at nordområdepolitikken må skapes i nord. Nord-Norge er mulighetenes landsdel, og da må vi også forankre politikken her. Vi må selv ta grep for å få ting til å skje, sier Skogholt.

LES OGSÅ: Ser fram til et samarbeid

Bort fra oljefokus

Skogholt kommer fra stillingen som prosjektleder og konstituert daglig leder for Senter for fjernteknologi. Nå skal han jobbe tett sammen med tillitsvalgte i hele landsdelen og på Stortinget i sin nye jobb, som pådriver og koordinator for et fellesløft for hele Nord-Norge. Han sier at alle som ønsker å være med på å utvikle en ny politikk for landsdelen, er interessante å snakke med

– Det aller første jeg skal gjøre når jeg starter i jobben er å ta en ringerunde til fylkeslederne i SV, for å høre om hvordan de ser for seg at fremtida i Nord-Norge skal være. Det har vært et dominerende oljefokus, og nå ser vi det som vi hele tiden har sagt, nemlig at vi ikke kan bygge fremtida vår på olje.

LES OGSÅ: Disse skal innføre formannskap

Fisk og jernbane

Pål Julius Skogholt har mange saker som han ønsker å ta tak i, som blant annet jernbane i nord og fiskeri.

– Vi må ha andre alternativer enn olje, som for eksempel en god fiskeripolitikk. En av de første store sakene som vi må ta tak i, er sjømatmeldingen, som vil ha store negative konsekvenser for nordnorsk fiskeri. I den sammenheng vil det også være naturlig å snakke med næringen selv, sier Skogholt.

Satsingen i nord vil også ha innvirkning på partiet nasjonalt.

– Vi er veldig glad for å få med Pål Julius på laget og jeg er sikker på at han vil styrke SV nasjonalt og regionalt. Han har med seg tung kompetanse på politikkutvikling, særlig innenfor næringspolitikk, organisasjonsbygging og landsdelen Nord-Norge, sier Kari Elisabeth Kaski, partisekretær i SV i en pressemelding.