Kvinner stiller sterkt på Arktisk whiskyfestival

To kvinnelige representanter for verdens beste whisky kommer til whiskyfestivalen i Tromsø.
nyheter

Ishavshotellet: Førstkommende lørdag arrangeres Tromsø whiskyfestival for tredje gang, nå under navnet Arktisk whiskyfestival. Festivalarrangør Chris Maile er stolt over at whiskyen som ble kåret til tittelen «verdens beste singel malt» i World Whisky Awards 2015, er representert på årets whiskyfestival.

Fra Taiwan

– For første gang får vi i Norge besøk fra destilleriet Kavalan, det taiwanske destilleriet som fikk prisen for verdens beste singel malt. Det er Kavalans to Brand Ambassadors i Europa, Sinya og Anni, som kommer til Tromsø, sier Maile.

De to har jobbet for Kavalan-destilleriet siden det ble etablert i 2008. I 2010 åpnet destilleriet Europa-kontorer i Praha og Düsseldorf, og de to kvinnene jobber fra disse byene for å promotere Kavalan-whisky i Europa.

– De sier til meg at Kavalan-destilleriet er beviset på at whisky av høy kvalitet kan produseres i Taiwans subtropiske klima.

Whiskyfestivalen i Tromsø har de to foregående årene samlet flere hundre whiskyinteresserte og Maile håper på minst like god oppslutning i år. Han håper besøket vil gjøre tromsøfestivalen enda mer kjent.

Whiskyseminar

– Det har stort betydning for festivalen av de to kvinnene fra Kavalan kommer. Det betyr at verdens nordligste whiskyfestival begynner å få et renommé. Dette kan vi bygge på i fremtida.

Som iTromsø skrev før jul har årets festival et sterkt nordisk innslag, med både norske og nordiske destillerier representert. For festivaldeltakerne blir det mulig å velge blant et par hundre whiskymerker, men også å fordype seg i hva whiskyverdenen har å tilby.

Et eget seminar er også viet japansk whisky, hvor Martin Tønder Smith vil holde et grunnkurs.

– 60 prosent av billettene er allerede solgt, sier Chris Maile.

Fra Orknøyene

Elisabeth Andersen jobber til daglig på Glengoyne Distillery i Skottland, som er mest kjent for å modne whiskyen sin i sherryfat. Hun skal fortelle hva det gjør med smaken.

Fra Highland Park på Orknøyene kommer Martin Markvardsen. Han skal fortelle om vikingenes innvirkning og betydning for whiskyproduksjonen.