Nesten 130.000 besøkte Polaria

I gjennomsnitt besøkte nesten 350 personer Polaria hver dag i 2015.

REKORDÅR: Nesten 130.000 personer besøkte Polaria i 2015. Aldri før har så mange besøkt opplevelsessenteret, forteller Geir P. Stokke, daglig leder for Polaria. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

POLARIA: Aldri før har så mange besøkt Polaria som i 2015. Hele 127.143 personer tok turen innom Polaria i året som gikk, og det er over 5600 flere personer enn i 2014.

– Besøkstallet er over all forventning. Rekordåret 2012 ble knust av 2015, sier daglig leder for Polaria, Geir P. Stokke.

For i 2015 besøkte over 2200 flere personer Polaria enn i 2012.

Vinterturisme

Stokke forteller at sommermånedene alltid har vært Polarias mest populære måneder, men det er helt klart høst- og vintermånedene som viser en vekst nå. At flere turister besøker Tromsø om høsten og vinteren nå enn tidligere, er ikke ukjent.

– Sammenligner vi september, oktober, november og desember med samme måneder tidligere år, er det flere besøk enn noensinne, sier Stokke.

Han forteller at det er på disse månedene rekordene vises.

– De er årsaken til årets høye besøkstall, sier han.

Også i jula var besøkstallet rekordhøyt. Fra julaften til 3. januar var det 3645 besøkende innom.

– Vi har aldri hatt så mange besøk i jula før, sier Stokke.

Flere lokale

Men det er ikke bare turistene som besøker Polaria. Denne høsten er det nemlig også satt rekord for antall lokale besøkende.

– Folk har fått øynene opp igjen for Polaria. Vi har noen populære helgearrangementer som mange har besøkt, sier Stokke.

Han er glad for at det skapes en flerkulturell stemning på opplevelsessenteret.

– Det er veldig positivt at turister og lokale folk kan møtes her, sier Stokke.

Og det nye året har startet med en positiv nyhet.

– Vi begynte det nye året med en av de beste dagene vi har hatt om vinteren. 1. januar var 460 besøkende innom, sier han.