Til topps i Kystens Hus

Kraftsenteret for norsk sjømatnæring – Kystens Hus – får nå en pengesterk leietaker på toppen av «næringskjeden» ...
nyheter

KYSTENS HUS: Tirsdag ble det nemlig klart at Nordea forlater sine lokaler i Grønnegata for å legge beslag på hele 6. etasje på Kystens Hus.

– Vi flytter inn i nye og moderne lokaler som er tilpasset moderne bankdrift. Vi vil få det veldig fint her, sier avdelingsbanksjef for privatmarked, Mona Yttergård.

At banken nå flytter fra gateplan i Grønnegata til toppetasjen på Kystens Hus er bare naturlig, ifølge Yttergård.

Andre behov

– I dag har bankkundene helt andre behov enn før. Man trenger ikke lenger de tradisjonelle skranketjenestene så vi trenger ikke å ha lokalene i første etasje, sier hun.

De gamle lokalene i Grønnegata er også for store for dagens organisasjon, sier hun.

– Vi har store flater og arealer som vi ikke bruker i dag. Å få noe mindre lokaler som er bedre tilpasset til våre og kundenes behov er bare positivt, sier hun.

Å flytte til Kystens Hus er også «å komme hjem» for Nordea.

– Vi startet vår første avdeling i Tromsø i den gamle Samvirkegården i 1956. Tenk å flytte tilbake etter 60 år – det er stort, sier hun.

Fiskernes Bank

Sammen med områdebanksjef for næringsliv, Paul Berg, viste hun fram lokalene for pressen – lokaler som er langt fra ferdige.

– Vi håper på å kunne flytte inn til sommeren. Forhåpentlig vil lokalene være ferdige da, sier Yttergård.

Paul Berg sier at det er «naturlig» at Nordea flytter inn i Kystens Hus.

– Fra før bor det representanter for en bransje som vi har tradisjoner fra. Bransjen passer godt til vårt nettverk – vi hette jo en gang i tiden Fiskernes Bank, sier han.

Han sier at hovedårsaken til å flytte ikke er for å satse på sjømatnæringen – selv om han selvfølgelig håper at det skal dryppe litt på banken fra næringsaktørene i huset.

Ikke nedskjæringer

Det er heller ikke for å gjennomføre kutt som man flytter til mindre lokaler enn de man har i dag.

– Det er samma antall ansatte – 33–34 stykker – som skal jobbe her som i de gamle lokalene, sier Berg.

Hva husleien havner på vil han ikke si.

– Det blir ikke så kostbart for oss ettersom vi trenger mindre lokaler enn våre gamle. Dessuten så får vi bedre tilpassede lokaler så det er helt klart interessant for oss å være her, sier Berg.