Som den eneste i Nord-Norge, er Mattias Stengl (25) nominert til prisen årets unge leder i reiselivsbransjen. Bransjeprisen som deles ut årlig, kalles også for ”reiselivsnæringens Oscar”, og den unge hotelldirektøren er veldig glad for nominasjonen.

– Jeg er stolt og ydmyk, det er helt fantastisk. Dette er en pris som henger svært høyt for meg personlig. Jeg vet ikke hvem som har nominert meg, men jeg er veldig takknemlig, sier han.

Deler anerkjennelsen

HSMAI-prisene, som innad i bransjen omtales som ”reiselivsnæringens Oscar-pris”, deles nå ut for tolvte gang. Prisutdelingen finner sted på Oslo Plaza 28. januar og premien består av et utdanningsstipend til et valgfritt kurs ved London Business School. Prisen for årets unge leder blir tildelt unge ledere som har utmerket seg spesielt det siste året, enten for gode resultater eller for en nytenkende lederrolle. I tillegg til å rose sin nærmeste leder som han beskriver som en god støttespiller, retter han også en takk til alle de ansatte som jobber på hotellet.

– Denne nominasjonen deler jeg med alle våre ansatte og det er en viktig anerkjennelse av hva vi i teamet har gjort i år. Vi startet opp med en visjon om å revolusjonere hotellbransjen i Tromsø, og vi er godt på vei. Vi har fornøyde gjester, glade ansatte og vi kan vise til økonomisk vekst, sier Stengl.

Kjemper for nord

Mattias Stengl har vært tilknyttet hotellbransjen i seks år, og ble er for øvrig også landets yngste hotelldirektør da økonomi-hotellet åpnet i byen i oktober i 2014. Hotelldirektøren reiser til Oslo allerede neste uke for å møte og overbevise juryen, som består av kjente navn som blant annet Kristin Krohn Devold (NHO Reiseliv), Morten Thorvaldsen (Thon Hotels) og Ingunn Hofseth (HSMAI).

– Jeg er opprinnelig fra Kalstad, så nå reiser jeg ned som sørsvensken i nord. Jeg skal kjempe godt for Nord-Norge. En av tingene jeg skal trekke fram er at til tross for at man i Tromsø har hatt en massiv kapasitetsøkning i hotellrom, så ser vi ved vårt hotell en svært positiv trend. Vår kunde er den moderne reisende, enten som forretningsreisende eller turist, og vi, som andre, nyter godt av en økende turiststrøm i Tromsø, sier han.