Dualog er en global bedrift med hovedkontor i Tromsø.

– Dualog er et Tromsøbasert IT-firma som leverer kommunikasjonsløsninger mellom skip og land. Vi er et globalt firma med kontor i Tromsø, Oslo, England og Singapore og vi er i vekst, sier økonomidirektør og personalansvarlig i Dualog, Ole Kristian Valvåg.

- I IT-bransjen er det hard konkurranse for å få tak i de beste hodene. Vi bruker mye tid og ressurser på rekruttering, og derfra kom ideen om å lage et virkelig spennende internship slik at studenter får øye på oss, og skjønner at vi er en attraktiv arbeidsgiver, sier Valvåg.

Julie Waller Sand, Trainee i Dualog skyter fort inn :

– Vi ville lage Norges kuleste internship.

Et internship, eller en praktikantstilling, er en vanlig måte for bedrifter å gi unge arbeidserfaring og innsikt i bedriften. Dette særlig i Storbritannia og USA. Internship kjennetegnes ofte ved at de er dårlig betalt, eller ubetalt, og byr på lite frynsegoder. Til gjengjeld gir de arbeidserfaring som kan hjelpe på jobbmarkedet senere.

Flydd inn fra Hong Kong

Dualog har lagt seg på en annen linje. De utlyste et internshipprogram i høst med lovnad om spennende oppgaver, reising og gode betingelser, og etter å ha mottatt søknader fra hele Europa, valgte de seg i oktober ut to praktikanter.

En av de to som ble utvalgt var for øyeblikket på utveksling i Hong Kong. Han ble flydd inn hele veien til Glasgow i Skottland på Dualogs regning, mens den andre ble flydd fra Oslo til Glasow for å møte en av Dualogs største kunder.

– I Skottland fikk de en innføring i hva vi drev med i Dualog, og de fikk møte en av våre største kunder. Kunden hadde et problem de ville ha løst, som de fikk i oppgave å løse gjennom koding i løpet av de 8 ukene internshipet varte, forteller Valvåg.

Etter å ha fått tilgang på programvare og de digitale redskapene til selskapet, var det opp til praktikantene selv å løse oppgaven på egenhånd.

– Klart det er mye ansvar og la en praktikant løse en bestilling fra en kunde. Men det betyr at de virkelig fikk testet seg, med veiledning fra oss her på kontoret. De ga oss også tilbakemelding om at de var overrasket og satt pris på så mye ansvar. Resultatet de leverte etter 8 uker var også overraskende bra, sier Waller Sand.

Skal gjenta suksessen

– Vi konkurrer mot de store IT-selskapene om å få de flinkeste studentene, og da må vi gjøre noe for å skille oss ut. Når vi først lager en internshipordning, så gjør vi det ordentlig, forteller Sand.

Firmaet er nå midt i evalueringa av internshipordningen, og har bestemt seg for å gjøre det til en årlig ordning.

– Vi ønsker å bruke internshipordningen til å rekruttere de flinkeste IT-studentene til sommerjobber, deltidsjobber og gjerne fast jobb etter studiet, avslutter Valvåg.