- Vi har ennå ikke kommet oss fram til stedet. Det ligger veldig vanskelig til, og helikoptrene har gått fra Gällivare nå på formiddagen, sier Maria Jacobsson, informasjonsansvarlig ved Polisen i Norrbotten til iTromsø.

- Vi har fått havariplassen bekreftet og den ligger mitt i fjellveggenen og er svært vanskelig å ta seg til, sier hun.

29 grader kaldt

Ulykkesstedet ligger like ved sjøen Akkajaure – som ligger på cirka 600 meters høyde over havet. Klokken 11 var det mellom 25 og 29 kuldegrader på stedet og noe vind fra nordvest.

- Nå har vi nettopp fått beskjed om at det er begynt å snø, så forholdene vil bli enda vanskeligere sier Jacobsson til iTromsø.

Politiet har sendt personell til stedet i egne og innleide helikoptre, sier Jacobsson.

– Nå er det lyst et par timer så nå passer vi på å jobbe, sier hun.

Ulykkesstedet ligger i et fjellmassiv mellom sjøen Akkajaure og norskegrensa. Det er flere høye fjelltopper i området – som ligger cirka 20 km sør for Sveriges høyeste fjell – Kebnekaise.

I 2012 styrtet er norsk militærfly på Kebnekaise og fem norske offiserer mistet livet – blant dem Siw Robertsen, opprinnelig fra Tromsø.

I fjellskråning

Det styrtede postflyet ble funnet med hjelp av varmekamera cirka klokken 04 om morgenen. Oversiktsbilder fra stedet viser et krater i fjellskråningen med en diameter på 20 meter og en dybde på mellom 10 og 15 meter.

– Redningsmannskapene som kommer dit skal blant annet sikre ulykkesstedet og søke etter levninger etter de omkomne pilotene.

Hun sier videre at det vil bli holdt et såkalt stabsmøte kl 13.30 i ettermiddag - da vil man forhåpentlig ha mer informasjon om hva som er funnet på ulykkesstedet.