På toppen av Tromsøya har rom- og satellittmiljøet i KSAT (Kongsberg Satellite Services AS) vokst seg stadig større med årenes løp, og i ei tid hvor andre nedbemanner, gjør KSAT det motsatte. Flere nye bakkestasjoner skal etableres globalt, blant annet i New Zealand og Hawaii.

– Vi har allerede bakkestasjoner over store deler av verden, men det er mye som skjer i satellittmarkedet som gjør at vi velger å satse offensivt. Jo flere stasjoner vi har, jo mer kan vi tilby kundene våre, sier Arne Nylund, Director Ground Network i KSAT.

Syv nye stillinger

KSAT har nå ute syv nye tekniske ingeniørstillinger som skal være besatt i løpet av februar, alle innenfor system, operasjon, infrastruktur og sikkerhet, og prosjektledelse. Søknadsfristen går ut 22. januar, og mange har allerede sendt inn søknad til stillingene hvor to er på Svalbard, mens de resterende fem er i Tromsø.

– Alt styres fra hovedkontoret vårt i Tromsø, men vi har også behov for folk på Svalbard, som er verdens største bakkestasjon. Den polare aksen fra Svalbard til Tromsø til Sydpolen er et ekstremt viktig marked for oss, men vi har etterspørsel fra kunder fra hele verden. Våre ansatte må derfor belage seg på en del reisevirksomhet, så det er en fordel om man er reiselysten, sier Nylund.

Global arbeidsplass

Antarktis, Singapore, Tokyo, Sør-Afrika og Canada er bare noen av stedene hvor det tromsøbaserte firmaet allerede er etablert. KSAT er verdensledende innen kommersiell satellitt-virksomhet og teller 140 ansatte.

Nå utvider firmaet arbeidsstokken for å nå nye markedssegmenter i rom- og satellittmarkedet.

– Vi søker selvstendige folk med teknisk bakgrunn, gjerne mennesker som har erfaring med å lede internasjonale prosjekter da vi opererer i et globalt marked, sier Nylund.