I nesten 12 år har Aimeé Elisabeth Nordbø vært overvektig og hatt angst for å gå på et treningssenter. I april tok hun endelig grep om livet sitt.

– Vi ble kontaktet av henne flere ganger der hun fortalte at hun ville begynne å trene, men at hun var for tjukk og ikke var klar for det, sier daglig leder på treningssenteret Kom i form, Vigdis Albrigtsen.

Hun oppfordret henne likevel til å komme innom og prøve å trene på senteret.

– Det var en stor terskel. Jeg har fått mye pes og negative kommentarer for å være overvektig, og det gjør det enda vanskeligere. Når du er vant til å høre at du ikke får til noe, da tar man det etter hvert til seg, sier Nordbø til iTromsø.

Slapp å forklare

Men i vår bestemte hun seg for å ta tak i livet sitt.

– Jeg skulle i bryllup og ville ha en fin kjole som passet, og så har vi en del diabetes i familien, så jeg bestemte meg. Nok er nok, tenkte jeg, sier Nordbø.

Hun begynte å trene på treningssenteret Kom i form, og i august begynte hun med en kostholdsplan senteret la opp for henne.

– Jeg begynte også med personlig trening, og da raste kiloene av. Jeg har gått ned 25 kilo bare siden august og har gått ned i størrelse, fra 54 til 46, sier Nordbø.

Hun forteller at støtten hun har fått har vært avgjørende.

– Og så fikk jeg en personlig trener som ser meg som person, ikke bare kiloene mine. Jeg slapp å forklare meg. Han fikk meg til å føle meg trygg, og til å glede meg til å trene, sier hun.

Mange gruer seg

36-åringen forteller at hun tror det er mange som er i samme situasjon som hun selv var i, og det er Albrigtsen enig i.

– Det er mange som gruer seg. Mange steder er det mye press, og det å ta på seg en tights og vise seg fram er ikke alle komfortable med, særlig ikke kvinner. Vi har stort fokus på at det ikke skal være et utstillingsvindu, men et treningssenter uten press som er åpent og tar imot alle, forteller Vigdis Albrigtsen.

Ragnar Albrigtsen er personlig trener og NLP-coach og er utdannet innen livsstilssykdommer og rehabilitering. Han har fulgt Nordbø hele veien.

– Vi har jobbet mye med å snu om på tankesettet og tenke at man kan få til alt man vil. Det handler mer om å utfordre og bryte grenser, og å bytte ut frykt med en tanke om at det er nytt og spennende, sier han.

Aimeé Elisabeth Nordbø har som mål å bli normalvektig, og forteller det kommer til å ta den tiden det tar.

– Jeg har lyst til å gå inn i en butikk og finne meg klær som jeg liker, ikke klær som jeg passer. Det å bli normalvektig er målet, unngå sykdom og få bedre selvtillit – det er det jeg jobber mot, sier en glad og optimistisk Nordbø.

GIKK NED: Aimeé Elisabeth Nordbø (36) gikk ned 25 kilo og klarte også å redusere midjestørrelsen mye fra august til nå. Hun har fått god hjelp på treningssenteret Kom i form, der Vigdis Albrigtsen er daglig leder.
GLAD: Nordbø gruet seg lenge til å trene, men da hun kom i gang, klarte hun endelig å få glede ut av det. Her i full aksjon sammen med personlig trener Ragnar Albrigtsen.