Han blir ny kommunaldirektør

Per Limstrand har mandag takket ja til jobben som kommunaldirektør ved ordførerens kontor.

ADMINISTRATIV LEDER: Per Limstrand trer umiddelbart inn i en ny stilling for å lede det administrative arbeidet med kommunens overgang fra byråd til formannskap. Foto: Marius Fiskum 

nyheter

Per Limstrand tiltrer stillingen allerede på tirsdag. Han skal umiddelbart gå i gang med å lede det administrative arbeidet med kommunens overgang fra byråd til formannskap.

Han skal være kommunaldirektør ved ordførerens kontor fram til 1. juli 2016.

Det skriver Tromsø kommune i en pressemelding.

Les også: Disse skal innføre formannskap

Førstevalget til stillingen

Det var i oktober kommunestyret vedtok at parlamentarismen skal avvikles og 1. juli i år trer formannskapsmodellen i kraft.

Sammen med en styringsgruppe bestående av det fremtidige formannskapet, skal byrådsleder Kristin Røymo politisk lede arbeidet med overgangen.

– Vi skal lage en egen Tromsø-modell. Per Limstrand har all den erfaring og kompetanse som skal til for å være sentral i dette arbeidet. Jeg er derfor veldig fornøyd med at vårt førstevalg takket ja til oppgaven, sier byrådsleder Kristin Røymo i pressemeldingen.

Les også: Kritiserer Kristin Røymo for svartmaling

Et stort arbeid

Per Limstrand går med den nye stillingen fra å være kommunaldirektør ved byrådsleders kontor, noe han har vært i fire år.

– Jeg er både glad og ydmyk for den tillit byrådet og ordføreren har gitt meg. Det er et stort arbeid som skal gjøres, som krever innsats og koordinering fra veldig mange. Jeg ser fram til å ta fatt på denne oppgaven, sier Limstrand.

Ved byrådsleders kontor er Mari Enoksen Hult konstituert som kommunaldirektør fram 1. juli 2016.