Hvalene kom så nært at du kunne kjenne sildeånden

I helgen trengte du ikke båt for å oppleve havets majesteter på nært hold. Det holdt å ta turen til Sommarøybrua.
nyheter

Fredag fikk iTromsøs fotograf, Ronald Johansen, en naturopplevelse uten om det vanlige.

– Vi hadde besøk av slektninger fra Lofoten som bestemte seg for å dra utover mot Sommarøya for å se om de fant hval, og vi bestemte oss for å bli med, forteller Johansen.

Det som møtte dem da de kom til Sommarøybrua var de ikke forberedt på.

–Rett under brua og helt opp i fjæra på begge sidene av brua lå det tre-fire knølhvaler og masse spekkhoggere. De var bare et par meter unna oss, forteller han.

– Fjonget seg

Da Johansen og reisefølget ankom Sommarøya i 12.00-tiden, hadde allerede flere lokale og turister trosset minusgradene for å få med seg det spektakulære showet i Straumen.

– Det var iskaldt – 16 minusgrader, men man kunne stå der i flere timer og se på spekkhoggerne leke seg, sier Johansen, og fortsetter:

– De rullet rundt i vannet rett under oss og fjonget seg skikkelig for de oppmøtte.

– Kjente sildeånden

Johansen forteller at det var flere spekkhoggerkalver sammen med de voksne individene.

– Ungene gikk så tett oppe i fjæra etter silda at man kjente sildeånden. Det var en kraftig stank, forklarer han

Ifølge Johansen var Straumen full av sild.

– Den gikk, som kalvene som fulgte etter, helt nærme land. Og den var svær. Hadde jeg hatt en hov, hadde det vært problemfritt å sikre seg middag fra fjæra.

Også på søndag kom hvalen tett på.

– Da hadde stimen flyttet seg inn i munningen bak Sommarøya, rett ved husene. Folk satt på verandaene og så på hvalene, forteller Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter