Må fatte nytt turnhall-vedtak

Vedtaket om kommunal støtte til ny turnhall må behandles på nytt politisk.

NYTT: Tromsø Turnforening vil bygge ny hall på Templarheimen. Slik ser de for seg at hallen vil se ut innvendig.  Foto: ILLUSTRASJON

GARANTIST: Finansbyråd Jens Ingvald Olsen (Rødt) foreslår at kommunen garanterer for byggelån – samt betaler renter og avdrag for et lån på 15,5 millioner kroner. 

nyheter

Vedtaket fra kommunestyret i fjor var nemlig i strid med kommuneloven.

– Vedtaket var ulovlig fordi det gikk ut på at kommunen skulle låne penger til bygging av hallen. Det kan man ikke gjøre all den tid det ikke er kommunen som skal eie bygget, sier finansbyråd Jens Ingvald Olsen (Rødt).

Les også: Milliongave sender turnforeningen til himmels

Garanterer byggelån

Derfor vil byrådet behandle saken på nytt – først i mandagens byrådskonferanse, deretter i vedtaksmøtet torsdag.

– Vi legger opp til at kommunen gir garanti for betjening av byggelån på 50 millioner kroner, sier Olsen.

Etter at bygget – som skal ligge på Templarheimen – er ferdig, vil dette lånet innfris. Endelig finansiering vil blant annet være tippemidler, gaver, offentlige tilskudd og MVA-kompensasjon. I tillegg vil driftsselskapet for turnhallen – Turnhallen Tromsø AS – ta opp et lån på i underkant av 20 millioner kroner.

Les også: TUIL får to nye haller klare i 2017

Betaler renter og avdrag

– Av dette vil kommunen betale renter og avdrag for 15,5 millioner kroner. Dette er penger som vi vil ta over driftsbudsjettet – ikke over investeringsbudsjettet, sier Olsen.

Tanken er at turnhallen skal stå ferdig i løpet av 2017. Når den nye hallen står ferdig vil kommunen overta dagens turnhall på Gyllenborg.