Sammen med blant annet Kjetil Emil Olsen, etablerte utelivsbaronen Bjarne Michalsen selskapet Mio Restaurant AS i midten av november. Planen er å åpne en sushirestaurant midt i sentrum – nærmere bestemt i de gamle lokalene til Vero Moda og Jack & Jones i Storgata 69.

– Nå har vi sånn smått gått i gang med å forberede lokalene til restaurantvirksomhet, sier Michalsen.

Uteservering

I plantegningen er det lagt opp til et lokale med plass til omtrent 40 gjester.

LES OGSÅ: Lanserer risfri sushi

– Gjennom lokalet har vi tenkt oss et rullebånd som skal levere maten, forklarer Michalsen.

Ifølge Michalsen er det også planlagt et lite område utenfor restauranten med uteservering.

– Det blir på størrelse med uteserveringen utenfor Solid, forklarer han.

– Ennå uklart

Planene er imidlertid ikke hogd i stein.

LES OGSÅ: Tromsøs første sushirestaurant

– Nei, vi har hatt litt forsinkelser med installering av ventilasjonsanlegget. Det skal være i byen innen uke fem, så vi får se hvordan det blir med takhøyde og slikt når det er på plass, så får vi vurdere derfra, sier Michalsen, og fortsetter:

– Vi må også få på plass handikap- og personaltoaletter.

Håper på våråpning

Selv om mye ennå gjenstår, håper Michalsen den nye sushirestauranten vil være klar for åpning i løpet av våren.

– Skjenkebevillingssøknaden er levert til kommunen, og de satser på å ha den behandlet i løpet av måneden. Ellers må jo ting gjennom de forskjellige instansene, som Mattilsynet og lignende, men det tar ikke all verdens tid.

LES OGSÅ: Vil gjenta Japan-suksess med lukuslaks

– Så dere har kokkene klare?

– Nei, vi venter til alt er avklart med skjenkebevillingen og resten av godkjenningene, men vi har jo sushi i Narvik, Alta og Bodø, så vi har et nettverk på plass, sier han.

VÅRÅPNING: Michalsen håper å få åpnet restauranten før sommeren. Foto: Ronald Johansen
SUSHIPLASS: I disse lokalene skal den nye plassen åpnes. Foto: Ronald Johansen