Dansesøstre kan få 150.000 kroner

Søstrene Liv Hanne Haugen og Anne Katrine Haugen er to av flere som tirsdag pitchet ideene sine til Innovasjon Norge på Driv.

SPENT: Søstrene Anne Katrine og Liv Hanne Haugen i dansekompaniet Haugen Produksjoner er spente på hva Innovasjon Norge synes om ideen deres. 

SATSER PÅ KULTUR: Prosjektleder for for Innovasjon Norges program for kreative næringer, Knut Perander, vil onsdag gi søstrene svar på hvorvidt de får penger eller ikke. 

nyheter

Tirsdag gikk Innovasjon Norges «Crative Culture»-konferanse av stabelen på Studentsamfunnet Driv. Det er første gang konferansen arrangeres, og den markerer et vellykket år for Innovasjon Norges program for kreative næringer.

– Vi har gjennomført flere hundre møter med kulturelle og kreative bedrifter og personer i Troms, forteller prosjektleder Knut Perander.

Målet er ifølge Perander å etablere bedriftsnettverk hvor næringsliv og kulturaktører kan hjelpe hverandre.

LES OGSÅ: Om å legge ned distriktene

– Vi nærmer oss et tosifret antall nettverk i fylket, med nærmere 70 bedrifter representert, forklarer han.

Solgte ideer

I løpet av tirsdagen ble det holdt foredrag, med blant annet gitarist Knut «Euroboy» Schreiner fra Turboneger som snakket om den digitale utviklingen i musikkbransjen.

LES OGSÅ: Skal lage reality-TV fra Tromsø

– Etter det arrangerte vi live saksbehandling av søknader til Innovasjon Norge, hvor fire ulike aktører fikk pitche ideene sine til oss. I potten er det 500.000 kroner, eller mer dersom det skulle være behov for det. I morgen får de vite hvorvidt de får penger eller ikke, sier Perander.

Vil nå ut i verden

De fire som forsøkte å selge ideene sine var tromsøbandet Bats of Congress, musikksamarbeidet «Liv», en gruppe som ønsket å starte en egen filmfestival i Harstad og dansekompaniet Haugen Produksjoner.

Sistnevnte består av søstrene og dansekunstnerne Liv Hanne Haugen og Anne Katrine Haugen, som blant annet har hatt suksess med forestillingene «Søstre» og «Søstre 11 år etter» på Hålogaland Teater.

LES OGSÅ: Reiselivsbedrifter jubler over millionbeløp

– Vi har søkt om 150.000 kroner slik at vi kan skaffe oss en agent eller en produsent som kan hjelpe oss med å nå ut både nasjonalt og internasjonalt med produksjonene våre, sier Anne Katrine Haugen.

Dansende pitch

Under selve pitchen, som foregikk foran de andre konferansedeltakerne, presenterte Anne Katrine ideen, mens søsteren Liv Hanne, som også er Nobinas nye busstemme, danset.

– Det ble litt rart, men jeg tror de likte det, sier sistnevnte og ler.

De to venter i spenning på morgendagen og tilbakemeldingen fra Innovasjon Norge.

– Jeg håper jo vi får pengene. Vi trenger virkelig en tredje person, eller eventuelt flere for den saks skyld, som kan hjelpe oss å nå ut, sier Anne Katrine.