Debuterer med nordnorske rockeviser

Rocketrioen i «A Shot Across the Bows» skal sjarmere publikum med 70-tallsrock og nordnorske viser.

"A Shot Across The Bows" - med Christo Stangness (venstre), Magnus Tornensis (bak) og Magnus Kristoffersen.  Foto: Privat

nyheter

Når det ferske bandet «A Shot Across the Bows» entrer scenen på Bastard Bar fredag, er det noe helt annet enn vanlig tromsørock man får høre.

Bandmedlemmene Magnus Tornensis, Magnus Kristoffersen og Christo Stangness skal nemlig levere 70-tallsrock med nordnorske viser.

– Ting tas litt tilbake i tid, ja. Det er god gammeldags rock med elementer fra nordnorsk visesang. Men vi synger på engelsk, sier Tornensis.

Sjømannsviser

Bandet, som har jammet seg fram fra øvingslokalet, er nå endelig klar for sin første konsert, hvor vi blant annet får høre sanger fra nordnorsk kystkultur.

– Vi er sterkt inspirert av naturen, kulturen og gamle fortellinger fra landsdelen. Det blir vel fort en og annen sjømannsvise, sier trommeslageren, som forteller at man kan skimte både Zeppelin, Jimi Hendrix og Jack White i soundet til bandet.

Nå har bandet som mål å få spilt inn noe i løpet av kort tid.

– Vi har som mål å spille mange konserter fremover, men da må vi også få spilt inn noe slik at vi kan vise hva vi kan tilby. Med den gamle rockestilen vi har må vi nesten få noe på vinyl også.

Kontrabass og kassegitar

Men det er ikke bare fuzz pedal og lange jammer bandet har å tilby. Ifølge Tornensis er det et veldig variert sett «A Shot Across the Bows» blir å presentere førstkommende fredag.

– Vi veksler litt på instrumentene hvor vi av og til henter fram kassegitaren og en kontrabass. Det er alt fra helt nedstrippet til energisk rock, forteller trommeslageren.

Nå gjenstår det bare å øve inn hele settet før debuten kommer til helga.

– Vi nøyer oss ikke med øving på lydprøven. Vi har nok enda noen timer igjen på øvingslokalet før settet er klart.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter