Debuterer med nordnorske rockeviser

Rocketrioen i «A Shot Across the Bows» skal sjarmere publikum med 70-tallsrock og nordnorske viser.

"A Shot Across The Bows" - med Christo Stangness (venstre), Magnus Tornensis (bak) og Magnus Kristoffersen.  Foto: Privat

nyheter

Når det ferske bandet «A Shot Across the Bows» entrer scenen på Bastard Bar fredag, er det noe helt annet enn vanlig tromsørock man får høre.

Bandmedlemmene Magnus Tornensis, Magnus Kristoffersen og Christo Stangness skal nemlig levere 70-tallsrock med nordnorske viser.

– Ting tas litt tilbake i tid, ja. Det er god gammeldags rock med elementer fra nordnorsk visesang. Men vi synger på engelsk, sier Tornensis.

Sjømannsviser

Bandet, som har jammet seg fram fra øvingslokalet, er nå endelig klar for sin første konsert, hvor vi blant annet får høre sanger fra nordnorsk kystkultur.

– Vi er sterkt inspirert av naturen, kulturen og gamle fortellinger fra landsdelen. Det blir vel fort en og annen sjømannsvise, sier trommeslageren, som forteller at man kan skimte både Zeppelin, Jimi Hendrix og Jack White i soundet til bandet.

Nå har bandet som mål å få spilt inn noe i løpet av kort tid.

– Vi har som mål å spille mange konserter fremover, men da må vi også få spilt inn noe slik at vi kan vise hva vi kan tilby. Med den gamle rockestilen vi har må vi nesten få noe på vinyl også.

Kontrabass og kassegitar

Men det er ikke bare fuzz pedal og lange jammer bandet har å tilby. Ifølge Tornensis er det et veldig variert sett «A Shot Across the Bows» blir å presentere førstkommende fredag.

– Vi veksler litt på instrumentene hvor vi av og til henter fram kassegitaren og en kontrabass. Det er alt fra helt nedstrippet til energisk rock, forteller trommeslageren.

Nå gjenstår det bare å øve inn hele settet før debuten kommer til helga.

– Vi nøyer oss ikke med øving på lydprøven. Vi har nok enda noen timer igjen på øvingslokalet før settet er klart.