Slepte vekk hvalkadaver

I deseember strandet et hvalkadaver på Brensholmen. Nå har Kystvakten slept det vekk.
nyheter

Ifølge NRK slepte i dag Kystenvaktskipet «KV Heimdal» hvalkadaveret, som har ligget flere uker i fjæra på Brensholmen, ut til havs.

– Takket være kulden har den ikke begynt å lukte, men nå når solen kommer fram var det viktig å få den fjernet. – Den har ligget til sjenanse for dem som bor her i lang tid. Den var i ganske dårlig forfatning, så vi måtte ta det rolig når vi kjørte utover, sa skipssjef Njål Håvard Røkenes til NRK.

Til iTromsø sier Røkenes at kadavaret har ligget i fjæra siden slutten av desember.

- Vi fikk en forespørsel fra Tromsø kommune om å gjøre noe med det da det var en del naboklager. Klokken 15.00 i dag kvittet vi oss med kadavaret, forteller skipssjefen.

Kadavaret ble slept langt ut til havs og sluppet løs.

- Enten vil det synke eller så tar golfstrømmen det med av gårde, sier Røkenes, som tror naboene er godt fornøyde med å bli kvitt hvalen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter