Slik var flyåret 2015

1,9 millioner flypassasjerer besøkte Tromsø i fjor.

LITEN NEDGANG: Litt færre passasjerer var innom flyplassen i fjor sammenlignet med året før.   Foto: Petter Strøm

nyheter

Tromsø lufthavn Langnes opplevde en nedgang i flytrafikken på 0,3 prosent sammenlignet med året før. Flyplassen opplevde derimot en sterk vekst i flytrafikken i desember i fjor. Det skriver lufthavnen i en pressemelding.

Hvalsafari

– En svært god november ble etterfulgt av en like god desember i 2015. Ting kan tyde på at reiseliv med Hurtigruten, nordlysturisme og hvalsafari er sterke drivere, skriver kommersiell sjef Ivar Helsing Schrøen i pressemeldingen.

I desember reiste totalt 146.428 flypassasjerer til og fra Tromsø i desember, noe som er en økning på 9,3 prosent i innlandstrafikken og 2 prosent økning i utenlandstrafikken.

Totalt gir det en vekst på 8,9 prosent for Tromsø lufthavn i årets siste måned.

LES OGSÅ: Avinor avviser flyplassutsettelse i Tromsø

Økt vintertrafikk

I pressemeldingen skriver Schrøen at flytrafikken for 2015 ble som forventet.

– Man forventet en utflating av trafikken gjennom året, men samtidig hadde man forventninger til vintertrafikken. Lufthavnen ser helt tydelige tegn på at vintertrafikken er i stek vekst.

Forventningene er de samme for årets vinter, med en mer utflating mot sommertrafikken.

Totalt gjennom hele 2015 reise 1.904.258 flypassasjerer til og fra Tromsø. Av disse reiste 88.644 til og fra internasjonale destinasjoner. Det er jevne tall med flytrafikken for 2014, da totalt 1.910.692 passasjerer var innom flyplassen.

LES OGSÅ: Widerøe-selskap overtar bakkedivisjonen til SAS

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter