SENTRUM: I januar 2015 ble det klart at Sentrum helsestasjon ville flytte ut fra lokalene sine på Torgsenteret.

Flytter til Austadbygget

Siden april 2015 har helsestasjonen holdt til i midlertidige lokaler i andre etasje på Hvilhaug i Mellomvegen 82. Nå er de i gang med nok en flytteprosess for å komme på plass i de endelige lokalene i Austad-bygget. I den forbindelse er Sentrum helsestasjon og jordmortjenesten stengt fra 11. januar til 15. januar.

LES MER: Småbarn læres opp i skjermvett

– Vi ligger i rute med flyttingen. Til neste uke begynner vi så smått med driften i de nye lokalene. Da vil jordmor og lege være på plass, samt noen helsesøstre, sier avdelingsleder Linda Dale.

1.200 kvadratmeter

De gamle lokalene på Torgsenteret var på omtrent 750 kvadratmeter. iTromsø har tidligere omtalt at ansatte på helsestasjonen blant annet var nødt til å bruke pauserommet som møterom, og flere ansatte hadde ikke egnete kontorplasser.

I det nye lokalet i Austad-bygget får de hele 1.200 kvadratmeter å boltre seg på.

LES OGSÅ: Therese fikk drømmejobben som helsesøster

– Det er helt nyoppusset, og det er et lokale som er tilpasset driften vår. Vi er veldig fornøyde, sier Dale.

Nytt telefonnummer

I flytteperioden vil det ikke være mulig å bestille time hos helsesøster og jordmor.

– Hvis man har behov for å kontakte helsestasjonen, så kan man ringe til meg. Det er også mulighet for å kontakte helsestasjonen på Langnes, sier hun.

I tillegg til nye lokaler, vil helsestasjonen også opprette nytt mobilt bedriftsnett. Dette innebærer at de får nytt telefonnummer.

NYTT: Helsestasjonen flytter inn i et nyoppusset lokale på omtrent 1.200 kvadratmeter i Austad-bygget i Killengrens gate. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen