Sjekk hva den nye skolen skal hete

Nå har Tromsøs nye gigantskole fått sitt nye navn.

NY SUPERSKOLE: Nå har den nye skolen fått sitt nye navn. Foto: Nora Lervik 

nyheter

De sammenslåtte skolene Breivika videregående skole og Tromsø Maritime skole skal få det nye navnet Ishavsbyen videregående skole.

I fylkesrådets møte tirsdag ble det nye navnet enstemmig vedtatt.

Behandles neste uke

Saken om skolens nye navn skal behandles i fylkesrådets møte neste uke.

Etter innstillingen fra fylkesråd for utdanning, blir det nye navnet Ishavsbyen videregående skole.

Navnet tas formelt i bruk først ved innflytting i nytt skolebygg, men det kan bli brukt tidligere i planleggingssammenheng og ved informasjon om tilbudene ved den nye skolen.

Les også: Du kan være med å bestemme navnet til denne skolen

30 navneforslag

Hele åtte personer har vært i navnekomiteen som besluttet hva den nye gigantskolen skal hete. Komiteen besto av en elev og lærer fra hvert skolested, skoleledelse, fylkesutdanningssjef, politikere, næringsliv og opplæringskontor.

De ønsket å få inn navneforslag fra flere, blant annet fra alle ansatte og elever fra begge skolene. Totalt kom det inn 30 navneforslag.

Av disse valgte komiteen tre navn som burde fremmes: Fram videregående skole, Ishavsbyen videregående skole og Tromsøsund videregående skole.

Maritim tilknytning

Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, anbefaler Ishavsbyen videregående skole som nytt navn i innstillingen til fylkesrådets møte.

– Navnet sier noe om hvor skolen ligger, gir maritime assosiasjoner og klinger godt, skriver han.

Les også: Legger ned Tromsø Maritime skole

Stor sammenslåing

Det var i mars i 2013 at Troms fylkesting vedtok en sammenslåing av Tromsø Maritime skole og Breivika videregående skole.

Vedtaket innebærer at de skal renovere, tilpasse og bygge til sammen 9.800 kvadratmeter areal ved Breivika videregående skole for å ta imot og samordne tilbudene fra Tromsø Maritime skole.

Samtidig ble navneprosessen for den nye skolen påbegynt, for å finne et nytt navn som også skulle ivareta den maritime profilen.

Les også: - En rasering av maritim utdanning

Skolestart 2018

Den administrative sammenslåingen av skolene ble gjennomført i august i fjor og det forventes at fysisk samlokalisering vil være klart til skolestart høsten 2018.