Skal trigge innovasjon i avfallsbransjen

Remiks har inngått partneravtale med Gründerhuset Flow, og håper det vil føre til nye, innovative ideer til bransjen.

BLIR PARTNER: Remiks har inngått avtale med gründerhuset Flow. Her ved: Morten Bangås, daglig leder i Remiks Husholding, Harald W. Østbø, dalig leder i Remiks Produksjon, konsernsjef Bård Jørgensen, partnerkoordinator i Flow Hans Christian Ribe, daglig leder i Flow Vibeke Engene og daglig leder for Remiks Næring, Atle W. Robertsen. 

nyheter

– Dette er en av de største partneravtalene vi har og konseptet går ut på å løfte fram bedrifter med en miljøprofil eller mijøsatsing. Remiks skal bistå gründermiljøet, samtidig som vi har mange gründerbedrifter som kommer på tilbudssiden til Remiks med sin kompetanse, sier Hans Christian Ribe i Ribe Event, som er partnerkoordinator i Flow.

Med partnerskapet skal det opprettes to kontorplasser på Flow som sponses av Remiks. Disse skal de etterhvert finne ut hvordan de skal forvalte, men tanken er at de som får benytte plassene skal ha noe klima- eller miljørelatert i sin idé.

– Kanskje er det en bedrift som ennå ikke eksisterer som nå kan få en mulighet innen et ungt gründermiljø, sier Morten Bangås, daglig leder i Remiks Husholdning.

LES OGSÅ: Kunnskapsrike ungdommer til verdensfinale

Vil knytte kontakter

Daglig leder på Flow, Vibeke Engen, sier at dette er et steg i Flows ønske om å knytte næringslivet opp mot gründerne.

– Har man en idé må man tilknytte seg kompetanse for at det skal bli til noe bærekraftig, sier hun.

Konsernsjef i Remiks, Bård Jørgensen, ser fram imot å få inn friske ideer til bransjen.

– Vår bransje er miljøbevisst og nytenkende. Det skjer mye, veldig fort, i denne bransjen. Derfor er ny kompetanse viktig. Vi ønsker med denne partneravtalen å bidra til at kompetanse skal settes i miljø. Det kan som gründer være vanskelig å komme seg fra idéstadiet.

LES OGSÅ: Vi er nest dårligst i landet på gjenvinning

Ny teknologi

Bangås understreker at bransjen preges av mange nye teknologiske løsninger, og at det sitter gründere bak alle disse.

– Og dersom noen sitter på gode ideer må vi sette dem i gang! Og uansett om det ikke skapes noe nytt gjennom disse kontorplassene, er vi glade for å kunne bidra til Flow.

– Dette er en måte for oss å spørre etter gode ideer, og dersom noen har det kan de henvende seg til oss eller Flow, legger Jørgensen til.

Nøyaktig hvor mye Remiks har gått inn med i Flow, ønsker ikke Engen å si.

– I landsdelen er det en tendens til at man sitter på hvert sitt nes med gode tanker og ideer. Vi ønsker en oversikt over hvilke ressurser som finnes i egen landsdel, slik at man kan koble de rette med hverandre og skape bærekraftighet. Vi ønsker derfor også å komme i dialog med andre bedrifter som ser samme mulighetsrommet som Remiks til et samarbeid med byens spennende gründermiljø, sier Engen.