Da det ble kjent tidligere i uka at ordførerens kontor har fått forsterking av kommunaldirektør Per Limstrand ble Høyre-politikeren svært overrasket.

– Jeg blir forbauset, og ikke minst bekymret, når jeg samtidig leser at det ikke er ordføreren selv som ansetter på sitt eget kontor, men at det er byrådet som ansetter på vegne av ordføreren, skriver Bøe i et brev til byrådsleder Kristin Røymo (Arbeiderpartiet).

Utenfor fullmakter

Ifølge Bøe er det formelle ved ansettelsen å regne som urent trav.

– Dette har byrådet ingen fullmakt til å gjøre. Byrådet har ingen fullmakter til å ansette personer ved ordførerens kontor, det er det ordføreren selv som skal gjøre.

– Da blir det svært merkelig at det er byrådet som skal ansette og bestemme ordførerens egen administrasjon. Ordførerens administrasjon er kommunestyrets administrasjon, ikke byrådets administrasjon, skriver gruppelederen.

Bøe mener videre at byrådet ikke har gjort hjemmeleksa si når man ifølge ham tar seg til rette overfor ordførerens kontor.

«Bekymringsverdig»

– Det må kunne forventes at byrådet vet hvilke fullmakter det har og hvilke fullmakter det ikke har. Det er bekymringsverdig at dette byrådet overkjører den politiske ledelsen fullstendig, skriver han.

Ikke uventet er byrådslederen ikke enig med Bøe.

At hun og byrådet har overstyrt ordførerens kontor i denne saken tilbakeviser hun på det sterkeste.

– Det har vært tett samhandling mellom ordfører og byråd. Det vi har gjort fra byrådets side er at vi har gitt Per Limstrand permisjon – og det ordføreren har gjort er at han har ansatt ham, sier Røymo.

Og fortsetter:

– Vi har vårt på det tørre både formelt og reelt. Vi har oppfylt både kravene i loven – og vedtak som er fattet i kommunestyret tidligere om å styrke sekretariatet ved ordførerens kontor, sier hun.

Hun synes det er merkelig at Høyres gruppeleder ønsker å ri prinsipielle hester i denne saken, all den tid at kommunestyret selv har vedtatt at ordførerens kontor skal få mer ressurser.

Omstilling styres av ordfører

– I de fire forrige årene – da vi hadde parmalemtarisme – var det for lite ressurser knyttet til ordførerens stab. Når vi nå skal over til formannskapsmodell i sommer er vi helt avhengige av å ha noen som kan ha ansvar for dette administrativt, sier hun.

TILBAKEVISER: Kristin Røymo (Arbeiderpartiet) mener at man ikke har gjort noen formelle feil. Foto: Tom Benjaminsen