Lager ekstremsportfilm i Tromsø

Red Bull har hyret inn en av Norges fremste ekstremsportfotografer og en av verdens beste paragliderflygere. Sammen har de tatt turen til Holmeslet Gård, like utenfor Tromsø, for å lage film.

REGISSØR: Ekstremsportfotograf Frode Sandbech har de siste ni dagene regissert sitt første store filmprosjekt, og det like utenfor Tromsø.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

NORDNORSK NATUR: På Holmeslet Gård kunne filmteamet boltre seg i nordnorsk natur. Her ser man utsikten like nedenfor gården. 

nyheter

Knappe 15 minutter fra Tromsø sentrum, langs Innlandsveien på fastladet, har fotograf og regissør Frode Sandbech satt opp kameraet sitt og er i full gang med å avslutte den siste dagen med filming til Red Bulls nye ekstremsportfilm.

Spansk flyger

De siste ni dagene har Sandbech, resten av filmteamet på ni stykker og den spanske paragliderflygeren Horacio Llorens arbeidet hardt for å få ferdig filmen, som har premiere om halvannen uke, 25. januar.

– Det er et prosjekt jeg og Håkon Tønnessen, sportsmanager i Red Bull, har snakket om å realisere i nærmere ett år, forteller regissøren, som i løpet av de siste 14 årene har utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt som en dyktig ekstremsportfotograf. Han har tidligere jobbet for blant annet Oakley, Nike og Norrøna.

Hemmelighetsfull

Sandbech ønsker ikke å avsløre hva konseptet bak filmen er, men forteller at det, kanskje innlysende nok, involverer paraglidere, droner og vakker nordnorsk natur.

– Det er ingen tvil om at Horacio er stjernen i filmen, men mer kan jeg ikke si før verdenspremièren. Det er hemmelig fram til da, forklarer han.

Visste hvor han ville

Sandbech forteller at han hele tiden visste at han ønsket å lage filmen i Nord-Norge.

– Vi var her oppe i november og tittet litt rundt. Da vi fant Holmeslet Gård falt brikkene på plass med tanke på boplass, logistikk og alt dette her. Og det har fungert veldig godt, sier han.

– Vi har også hatt alt slags vær de dagene vi har vært her, så vi har vært heldige, fortsetter han.

Filmteamet lot seg nemlig ikke skremme av et par dager med tungt snøfall.

– Nei, det er bare tøft. Vi filmet litt da, sier Sandbeck.

Stort prosjekt

Tidligere har Sandbech jobbet mest med foto. Red Bull-filmen er hans første store filmprosjekt.

– Jeg har laget regissert noen små prosjekter tidligere, men dette er noe annet. Red Bull har jo flere millioner følgere og et eget mediehus som pusher ut filmen, så dette er stort, sier han.

Det blir heller ikke årets eneste filmprosjekt i nærheten av Tromsø.

– Nei, i februar kommer jeg opp igjen for å filme med Norrøna i Lyngen, forteller han.