Siden 2002 har Øystein Figenschau tatt forskjellige fag på Universitetet i Tromsø, men fikk ikke før desember i fjor tatt siste eksamen for bachelorgrad i statsvitenskap.

– Jeg har lenge engasjert meg for flyktninger og tok i 2002 et semester i sosialantropologi for å bedre forstå deres kultur og bakgrunn. Siden det har jeg tatt fag litt her og der, men det var ikke før i fjor jeg ble gjort oppmerksom på hvor nært jeg var en bachelor, forteller Figenschau til iTromsø.

Ingen eksamensnerver

Faget 73-åringen manglet var statistikk, som han 7. desember tok eksamen i. Eksamensnervene var han heldigvis uten, selv om han innrømmer at faget har vært vanskelig.

– Det var et tungt fag, men når eksamensdagen kom var det bare å møte opp og svare så godt man kunne. Nerver har jeg ikke så mye av lengre, sier Figenschau, som i går fikk diplomet for fullført bachelor.

– Jeg får ikke brukt det til så mye, men det er hengt opp på veggen, forteller han fornøyd.

I tillegg til å studere er Figenschau en aktiv mann på frivillighetsfronten. I 22 år var han leder for Røde Kors lokallag i Bardu, mens han fortsatt er frivillig på flyktningmottaket.

Stolt datter

Datteren Anne Berit Figenschau, tidligere finansbyråd i Tromsø, sier faren har gått fram som et godt eksempel for henne.

– Han er en stor inspirasjon, han er alltid på søken etter ny kunnskap og lærdom. Hvis jeg klarer å være like aktiv når jeg er på hans alder skal jeg være fornøyd, konstaterer hun.

STOLT: Anne Berit Figenschau, tidligere finansbyråd i Tromsø, er veldig stolt over faren Øystein som nå har tatt bachelor i statsvitenskap. Foto: Ronald Johansen