Derfor får vi nok en kald uke

Vi begir oss ut på nok en uke der gradestokken vil vise godt under ti minusgrader.

KJØLIG: Selv om det har vært kaldt i det siste er det ikke noe utenom det normale. 

nyheter

I det siste har været vært preget av kuldegrader, noe vi også vil kjenne på denne uka. Det er nemlig meldt mellom 10 og 12 minusgrader både mandag, tirsdag og onsdag. Årsaken er kald vind fra innlandet, opplyser meteorologikonsulent Trond Robertsen.

– Når vinden kommer fra sørøst og fra innlandet vil vi få en kald og tørr luft, fordi den tar opp kulde fra bakken underveis. Hadde den kommet langs kysten ville vi fått en mye fuktigere og varmere luft, forklarer Robertsen.

Mildt til helga

Til helga vil vi dog kunne bevege oss over midtstreken på gradestokken.

– På torsdag begynner det å bli varmere, med litt nedbør i form av snø. Utover fredagen og lørdagen vil dette kunne gå over til sludd, i verste fall regn. Forhåpentligvis slipper vi regnvær, ettersom det fortsatt ligger ganske mye kulde i bakken, forteller Robertsen.

Ikke uvanlig

Og selv om mange kanskje synes det har vært uvanlig kaldt i det siste, kan meteorologen avkrefte dette.

– De siste 30 dagene har snittemperaturen vært på -3,7, noe som er 0,4 grader varmere enn normalen, konstaterer Robertsen.