Arrangerer solidaritetsaksjon for flyktningene

Flere kjente fjes skal tale under en solidaritetsaksjon for flyktninger i Kirkeparken på lørdag.

ARRANGØR: Skuespiller Ingrid Evertsen arrangerer en solidaritetsaksjon for flyktninger kommende lørdag. Hun er arrangør sammen med fagforbundet LO.  Foto: Ronald Johansen

ÅPNER: Sogneprest Kjell Riise skal åpne for appellantene på kirketrappa. Foto: Tor Farstad 

SKAL TALE: LO-nestleder og Ap-politiker Kristine Larsen skal tale under arrangementet. Foto: Tom Benjaminsen 

SKAL TALE: Filmskaper Knut Erik Jensen er en av appellantene. Foto: Kent-Einar Myreng 

nyheter

Lørdag arrangerer fagforbundet LO og skuespiller Ingrid Evertsen en solidaritetsaksjon for mennesker på flukt. De ønsker å minne folk på at også nordmenn har vært flyktninger en gang i tiden.

– Vi ønsker å vise solidaritet med mennesker som er i en katastrofal nød. Vi som arrangerer dette støtter ikke Listhaugs flyktningpolitikk, sier Ingrid Evertsen til iTromsø.

Først vil de samle mennesker for et fakkeltog som skal gå gjennom Storgata. De avslutter marsjen i Kirkeparken hvor det vil bli holdt flere appeller fra kirketrappa.

LES OGSÅ: Opprettholder økt flyktningeberedskap

Andre verdenskrig

De som skal holde appeller er forfatter Kjell Kristensen, som skal fortelle om sin egen mor som måtte flykte under andre verdenskrig, filmskaper Knut Erik Jensen, og tidligere leder i Troms Arbeiderparti, Bjørn Inge Mo, som skal fortelle om situasjonen i Nord-Troms under andre verdenskrig. Også stortingspolitiker Tove Karoline Knutsen (Ap), Ap-politiker og LO-nestleder Kristine Larsen og solidaritetsaktivist Britt Ås vil holde appeller.

– Det vil bli fortalt sterke historier. Fokuset vårt er å fortelle folk at det ikke er lenge siden folk i Nord-Norge selv opplevde at hjemmene sine ble nedbrent.

LES OGSÅ: Biskopen er bekymret for asylsøkere som blir returnert

Trekker paralleller

Det skal de gjøre ved å trekke paralleller mellom krisen i dagens Europa og krisen under andre verdenskrig.

– Linjene man trekker er nærmere enn folk er klar over, sier Evertsen.

I tillegg til de seks talerne, åpner sogneprest Kjell Riise det hele fra kirketrappa.

– Det blir strålende å ha dette på kirketrappa, og det er fantastisk at sognepresten ikke nølte med å stille opp, sier Evertsen.

LES OGSÅ: Ingrid Evertsen: - Jeg er livredd

Solidaritetsby

Hun håper at tromsøværinger stiller opp.

– Dette er jo noe som er vanlig å arrangere i Tromsø. Tromsø er en solidaritetsby, og en by med mange flotte folk som har en lang tradisjon med å vise avsky mot urett, sier Evertsen.