Vil ha Arthur Arntzens vei i Dalen

Venstres Jonas Stein vil at kommunestyret døper en vei etter Arthur Arntzen – på tross av byrådets innstilling om det motsatte.

ARNTZEN-FAN: Jonas Stein. 

ARNTZEN: Arthur Arntzen bør få en gate oppkalt etter seg mener Venstre-politiker Jonas Stein. 

nyheter

I en interpellasjon til kommunestyret mener Stein at man kan se bort fra praksisen om å ikke døpe veier etter levende personer ettersom omdømmet til disse kan endres.

– Dette er fornuftige argumenter på generelt grunnlag, men i tilfellet Arthur Arntzen kan det virke noe malplassert. Arntzen er 78 år og har for lengst avsluttet sin aktive karriere, mener Stein.

LES OGSÅ: Arthur Arntzen fikk ærespris

Viser til Oslo

Han viser til at dette prinsippet er droppet i eksempelvis Oslo, og at det neppe vil være fare for at Arthur Arntzens positive omdømme blant folk flest vil være i fare.

– Han har imidlertid et av de aller beste omdømmene i Tromsdalen, Tromsø, Nord-Norge og i Norge. Arntzen har på en unik måte fortalt om det nordnorske samfunnet på godt og vondt, alltid med humor og glimt i øyet, ifølge Venstre-politikeren.

LES OGSÅ: Oluf har fått sin egen låt

Elvestrandveien for døllt

I innstillingen fra både navnekomiteen i kommunen og byrådet så foreslås gaten å kalles «Elvestrandveien».

Dette mener imidlertid Stein er for passivt.

– Det er en unik mulighet til å hedre hedersmannen Arthur Arntzen gjennom en gatekode som går rett igjennom der hvor han vokste opp og hvor han skapte fortellingen om «Oluf i Rallkattlia».