Det ble ikke mange minuttene med sol i Tromsø på soldagen, men de ansatte og besøkende ved Elisabethsenteret fikk det med seg. De markerte soldagen med lunsj og solboller i kantinen.
– Det har vært en tradisjon her på senteret i mange å servere solboller til lunsj, så i år ble intet unntak, forteller daglig leder Siv-Hege Schrøen, som setter stor pris på den unike utsikten.
– Det er jo kanskje Tromsøs beste utsikt for å få med seg solen, sier hun.
Send oss dine solbilder!
Amerikaner på besøk
Kåre Enga fra Montana i USA sier at soldagen er et fenomen som fascinerer ham.
– Jeg har reist mye rundt omkring i verden og har vært innom Norge en rekke ganger. Denne gangen ville jeg til Tromsø for å få med meg TIFF, soldagen og Nordlysfestivalen, forteller Enga og legger til:
– For å forstå kulturer og folk må du få med deg dager som dette.
Les også: Velkommen tilbake!
Rekordmange boller
Enga fikk med seg en av 50 boller som ble servert på senteret. Dette utgjør dog kun en liten brøkdel av antallet solboller som blir konsumert i Tromsø på soldagen. Hos Pedersens Bakeri & Konditori produserer de omtrent 18.000 boller, hos Bakehuset Nord-Norge rundt 45.000 og Tromsø bakeri rundt 25.000 boller. Til sammen utgjør dette nesten 90.000 boller, altså godt over en bolle per innbygger.
– Det er et tromsøfenomen som er ganske utrolig. Jeg pratet akkurat med leverandøren i Bodø og der skjønner de ikke hva vi holder på med, kommenterer Jan Kåre Pedersen hos Pedersens Bakeri & Konditori.
– Det er en rimelig hektisk dag, alt som kan krype og gå er i aksjon, sier Kjetil Myrbakk i Bakehuset Nord-Norge.