Det er en kjent sak at kirkebenker ikke er det mest behagelige å sitte på, og det er neppe få som begynner å vri seg etter en times tid på trebenkene. Enkelte tar faktisk med seg egne puter for å sitte på under gudstjenester. Dette har Kari Nedgård, prest i Elverhøy kirke, Gerd Giæver og Vigdis Jakobsen bitt seg merke i, og de vil nå kjøpe inn puter til kirken.

– Vi har satt i gang et stort lotteri med trekning i slutten av mai, og vi håper å få solgt unna alle de 10.000 loddene. Pengene vil gå til menigheten, som skal bruke de til ulike ting som gjør kirken bedre. Deriblant puter til kirkebenkene, forteller Giæver.

– Veldig dyrt

De tre har ikke estimert noen pris på hvor mye putene vil koste, men er ikke i tvil om at det kommer til å bli dyrt.

– Vi skal ha enkeltputer til hver person, som man kan hente ved inngangen og ta med seg til benken. Det skal være ordentlige og pene puter, så det vil bli veldig dyrt, sier Nedgård.

Kirkebenkene kan ikke få faste puter, da det vil ødelegge mye av akustikken i kirkerommet.

– Det er ikke sikkert det er alle som har et behov for puter heller, sier Giæver.

Etterspurt

Loddsalget er allerede i gang, og folk er ikke vanskelig å be når Giæver og Jakobsen forteller at inntekten går til blant annet puter til kirkebenkene.

– Det er ingen tvil om at dette er et ønsket tilskudd til kirken. Jeg har ennå ikke fått et nei, sier Giæver.

– Puter har vært etterlyst lenge, kanskje spesielt blant de eldre kirkegjengerne, legger Jakobsen til.

Giæver tror puter på kirkebenkene kan gjøre det enklere for folk å komme til kirken.

– Jeg synes alltid det er veldig godt å komme til kirken. Men det er aldri godt å sitte på kirkebenkene – i hvert fall ikke over tid, humrer hun.

100.000 kroner

Menigheten håper å få solgt ut alle loddbøkene, og med det få en inntekt på 100.000 kroner. Nedgård understreker at ikke alt skal brukes på puter.

– Vi trenger mye forskjellig her, og pengene skal gå til alt som kan gjøre kirken bedre og mer behagelig for dem som kommer hit, sier hun.