Nå blir det ny sesong av suksess-serie

NRK-serien «Brøyt i vei» ble i fjor en enorm suksess. Søndag starter en ny sesong, der man følger brøytebilsjåfører på Senja og i Finnmark.

NY SESONG: Helga Bones (foran til venstre) sammen med hovedpersonene i den nye sesongen av «Brøyt i vei», som har premiere kommende søndag på NRK1.  Foto: NRK

nyheter

Den nye sesongen av NRK-serien «Brøyt i vei» har premiere kommende søndag, og produsent Helga Bones er spent på å følge opp en serie som forrige sesong ble en så stor suksess.

– Det er klart at vi har prøvd å ivareta gullet fra den forrige sesongen, slik at det blir samme stemning med vakre landskapsbilder, herlig musikk, og god stemning, sier Bones.

Nært og spektakulært

Noe som karakteriserte forrige sesong var at det var både nært og spektakulært. Det holder de på også i denne sesongen.

– Denne gangen blir det åtte episoder, og vi har valgt nye hovedpersoner og nye brøytestrekninger. Det blir nye historier, men samtidig mye action på veien og vi blir godt kjent med hovedpersonene. Vi har kanskje lagt ekstra vekt på at man skal bli godt kjent med alle hovedkarakterene privat, sier Bones.

– I denne sesongen skjer det store omveltninger i livene til flere av sjåførene, og det hadde verken dem eller vi forutsett, forklarer hun.

God kombinasjon

Bones tror at det som gjorde serien så populær forrige sesong var kombinasjonen mellom den storslåtte naturen og mennesker som lever sine liv med utfordringer både på veien og privat. Forrige sesong fulgte NRK brøytebilsjåfører i Finnmark. I år følger de sjåfører både på Senja og i Finnmark.

– Tre av hovedpersonene er fra Senja, og så har vi ei jente i Finnmark som jobber på Kongsfjordfjellet. Så vi har blitt godt kjent med Senja i løpet av opptaksperioden, sier Bones.

Blant annet fulgte de sjåfører som brøytet i Kaperdalen. Når veien stenges om vinteren, blir bygdene rundt helt isolert.

– Det var også utfordrende for oss som ville være der når det var uvær, for da ble jo også vi innesnødd. Når veien var stengt måtte en av fotografene bli inne i sjåførenes lille bu på fjellet og sove på sofaen. Det er så lite der at man kommer veldig tett på personene, sier Bones.

Fikk bakoversveis

Hun forteller at hun har blitt veldig glad i hovedpersonene.

– Det var veldig spennende å følge disse menneskene, som i Kaperdalen der de har en utrolig barsk humor og en slags sjargong som jeg må innrømme at jeg fikk bakoversveis av første gangen. De kommenterer hverandre på en måte som folk flest ville blitt fornærmet av. Men man skjønner etter hvert at de er veldig gode venner.

Den nye sesongen ble filmet forrige vinter, helt fra begynnelsen av januar til sjåførene parkerte brøytebilene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter