Fortviler over at firmabiler tok opp to handikapplasser

Da Bjørn Thomassen skulle på Pyramiden for å handle oppdaget han at handikapplassene var opptatt av firmabiler.

BEKLAGER: Daglig leder i Protak Tak Tromsø legger seg flat etter at to av firmabilene hans hadde parkert på handikap. 

FORTVILT: Bjørn Thomasen må gå med protese fordi han har amputert foten. Han synes derfor det er fortvilende når handikapplassene blir opptatt av folk som ikke trenger dem. 

nyheter

Bjørn Thomassen har amputert den ene foten og går derfor med protese. Lørdag formiddag skulle han en tur på Pyramiden kjøpesenter, men oppdaget til sin fortvilelse at to av de tre handikapplassene var opptatt av det som tilsynelatende var friske mennesker.

– Det sto to firmabiler der, hvor det ut av en av dem kom en helt frisk og voksen mann. Slikt gjør meg meget irritert, for det er ikke så enkelt å gå langt på glattisen med protese, forteller Thomassen.

LES OGSÅ: Et steg nærmere flere parkeringsplasser

Et stort problem

Han sier det er et utbredt problem at folk tar parkeringsplasser merket med handikap-skilting, og at det ofte skaper vanskelige situasjoner.

– Mange bryr seg rett og slett ikke, noe som er veldig frustrerende.

Laila Edvardsen, lokallagsleder i Norges Handikapforbund, kjenner seg godt igjen i problemstillingen.

– Mange har skremmende dårlige holdninger når det kommer til handikapplasser. De tenker ikke over hvor mye det har å si for oss. Kjøpesentrene har ikke myndighet til å bøtelegge sjåførene heller, så det blir aldri slått ned på, fortviler Edvardsen, som legger til at lørdag er den desidert verste dagen.

LES OGSÅ: I harnisk over P-avgift

Legger seg flat

Martin Dam er daglig leder i Protak Tak Tromsø, som eier begge firmabilene. Han beklager hendelsen sterkt.

– En av bilene tilhører min prosjektleder som har en handikapet datter, så den skal ha tillatelse til å stå der. Den andre bilen hadde derimot ingenting der å gjøre, noe som er svært uheldig. Dette skal tas opp med det første mandag morgen, slik at det ikke skjer igjen, sier Dam.