Har lett etter Loke og Sniper i fire dager

De to hundene forsvant under jakttrening i Håkøybotn torsdag forrige uke. Siden da har ingen sett spor etter dem.

FORSVUNNET: De to hannhundene, Loke og Sniper, forsvant under trening i Håkøybotn torsdag ettermiddag. Foto: Privat 

nyheter

HÅKØYBOTN: De to jakthundene, av typen pointer, forsvant i 13-tiden torsdag og har ikke blitt sett siden.

Leteaksjon

Eier Per-Olaf Theodorsen forteller at han var ute og trente hundene i forbindelse med jakt da de forsvant.

– Jeg mistet begge av syne og de blir borte. Jeg brukte hele dagen på å lete etter dem og var ikke hjemme igjen før det var mørkt ute. De ble meldt savnet hos politiet torsdag kveld. Fredag ble det satt i gang et organisert søk, og letingen fortsatte lørdag og søndag, sier Theodorsen til iTromsø.

Ber folk se etter spor

Begge hundene er hvite med svarte prikker og sort hode, forklarer han.

Theodorsen beskriver hundene som svært folkekjære, og oppfordrer folk til å holde øynene åpne og melde ifra dersom de ser noe av interesse, som kan være til hjelp i letingen.

– Når det er nedbør er det et håp om å se ferske spor. Sannsynligvis er det spor etter to hunder. Det har vært varierende vær i helgen, og da kan det også være blod i sporene ettersom det har vært mye skare og hundene kan bli sårbeinte.

– Jeg antar at de holder seg sammen så langt det er mulig. Det er veldig folkekjære hunder og det er rart at det ikke er funnet spor eller noen tegn fra dem. Vi vet ikke hvilken vei de har tatt, og det er det som er så fortvilende i denne situasjonen, legger eieren til.

Snøskredfare

Rundt 10–20 personer har deltatt i letingen de siste dagene, og flere har vært på utkikk etter hundene.

– De kan være at de står fast et sted oppe i høyden, men det har ikke vært så lett å komme til der på grunn av stor snøskredfare. Vi fortsetter letingen i dag, og konsentrerer oss om områdene rundt Kattfjorddalen, Straumsbukta, Håkøybotn og Eidkjosen. De er mest sannsynlig i det området, sier eieren.

Tror hundene er i live

Til tross for at ingen har sett noe tegn til hundene, forteller Theodorsen at de må gå ut fra at hundene fremdeles er i live.

– Vi vet at hunder har overlevd lenge ute. Vi er ute og søker der det er relevant, og har fokus på de nevnte områdene inntil vi får andre signaler. Vi hadde en observasjon på Mjelde på lørdag, men det var sannsynligvis bare en rev.