Nå blir det vanskeligere å få pass på drop-in time

Politiet gjør nå endringer slik at flere får bestille pass-timer.

ENDRINGER: For å få ned ventetiden på drop-in for pass lanserer politiet endringer fra 4. februar. Gjennomsnittlig ventetid i 2015 var på 60 minutter for drop-in timer. Nå håper de at de nye løsningene skal føre til mindre ventetid. Fra venstre forvaltningssjef Astrid Nilsen og seksjonsleder for kontrollseksjonen Lene Risten. Foto: Trond Tomassen 

nyheter

I årsstatistikken fra forvaltningsenheten, som også omfatter politiets servicesenter, kom det fram at den gjennomsnittlige ventetiden for pass drop-in er på 60 minutter. Dette er noe politiet har fått flere klager på, og nå skal de forsøke å bedre situasjonen.

Løsningen blir at politiet kutter ned på mulighetene til å komme til politiet for å søke om pass (drop-in) uten å ha bestilt time. Dette mener de kan være med på å øke timebestillingen.

– Bestiller rett før ferien

– Tendensen er at mange venter med å ordne pass til rett før ferien. Da danner det seg lange køer utenfor politihuset. Det vi ønsker er å få ned ventetiden, ved at de heller bestiller seg time. Det bør bli like naturlig som å bestille time til frisør og lege, sier forvaltningssjef Astrid Nilsen.

Forskyver ressurser

Fra 4. februar 2016 vil endringene tre i kraft. Da kan du kun komme på drop-in for pass fra klokken 08.15 til klokken 09.00. Dette gjelder mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag vil de ikke ha åpent for drop-in timer.

– Når vi gjør dette, så forskyver vi ressursene våre, slik at vi kan ha langåpent hver torsdag for dem som har bestilt time, sier Nilsen.

Hun oppfordrer personer som skal på ferie i sommer om å bestille pass-time allerede nå.

Flere tiltak

– Det er klart at når alle bestemmer seg for å komme på drop-in timer i juni, så får vi problemer med å ta unna. Det bør være naturlig å sjekke passet sitt når man har billetten i hånda. Allerede nå bør folk begynne å tenke på om de har et gyldig pass til sommerferien, sier hun.

Flere tiltak for å unngå ventetid på servicesenteret er at de skal sette opp dropboxer for personer som bare skal levere brev eller hittegods til politiet. Da slipper de å stå i kø.

Det planlegges også en eller flere passdager hvor det vil bli lagt ut et stort antall timer. Politiet vil senere komme tilbake til dato for dette.

Servicesenteret har også åpent for andre henvendelser (herunder nødpass) fra klokken 08.15 til 15.00 mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag holder de åpent fra 10.00 til 15.00.