– De juridiske vurderingene som er gjort konkluderer med at reguleringsplanen for Langsundforbindelsen fortsatt er gyldig. Retten har kun avvist om hvorvidt skjønn skal fremmes eller ikke, noe som betyr at det fortsatt er grunnlag for at partene kan komme fram til minnelige løsninger, sier Jan-Hugo Sørensen, rådmann i Karlsøy, til iTromsø.

Må stevne staten

Det var tidligere i januar at reguleringsplanen for Langsundforbindelsen i Nord-Troms tingrett ble erklært ugyldig på grunn av manglende konsekvensutredning.

– De juridiske vurderingene viser at hvis noen skulle ønske å få prøvd om reguleringsplanen er ugyldig, så må de stevne staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet for retten. Det var kommunalministeren selv som i fjor sommer stadfestet reguleringsplanen, mener Sørensen.

Innkalte til hastemøte

Tirsdag var det et ekstraordinært styremøte i Langsundforbindelsen AS. Der møtte også fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo og representanter fra Statens vegvesen.

– Målet for alle parter på møtet i dag er ønsket om å få byggestart for prosjektet så snart som mulig. Karlsøy kommune skal nå søke å opprette dialog med advokaten til reinbeitedistriktet og de øvrige grunneierne så snart som mulig.

LES OGS: - Endelig er vi hørt

Kan bli utsettelser

– Hvordan er optimismen for Langsundforbindelsen nå?

– Det er både og. Vi jobber med snarlig byggestart som et mål, men vi ser jo at det ikke er noe selvfølge at det blir byggestart til våren, slik tidligere forventet. For å få byggestart er vi avhengig av å få tiltre grunnen til reindrifta og de øvrige grunneierne, og det har vi ikke fått ennå. Det vi ønsker å få til er å opprette en god dialog for minnelige ordninger for alle parter. Den andre muligheten er at vi må begynne helt på nytt med nye omfattende runder, og da snakker vi om utsettelser. Det håper vi selvfølgelig å unngå, sier Sørensen.

Det er veivesenet som vurderer hvorvidt dommen i Nord-Troms skal ankes eller ikke.