Handikapplassene i sentrum forsvinner én etter én

Over 20 handikapplasser har forsvunnet fra Tromsø sentrum de siste fem årene ifølge Norges Handikapforbund. Dette gjør hverdagen vanskeligere for rullestolbrukere og de som er dårlige til beins.

OPPGITT: Laila Edvardsen, leder for Norges Handikapforbund i Tromsø, mener det er respektløst å forfalske handikapkort. Her viser hun fram hvordan et kort egentlig skal se ut, med bilde og underskrift av vedkommende som skal benytte seg av plassen.   Foto: Lars Marius Matre

Parkeingsplasser
  • Ifølge Edvardsen er disse plassene forsvunnet i løpet av de fem siste årene:
  • Storgatbakken, 2 plasser
  • Søndre Tollbodgate, 2 plasser
  • Utenfor Den Katolske Kirke, 5 plasser
  • Storgata v/Rødbanken, 2 plasser
  • Bak The Edge, 2 plasser
  • Utenfor Skarven, 4 plasser
  • Kirkegårsgata, 2 plasser
  • Fiskegata, 2 plasser
  • Vestregata, 2 plasser
nyheter

Endringene i sentrum de siste årene har gått hardt utover handikappede, mener Laila Edvardsen, leder for Norges Handikapforbund i Tromsø.

– Jeg får stadig telefoner fra folk som sier de sliter med å parkere i sentrum fordi nok en plass har forsvunnet. Her om dagen lagde jeg meg en oversikt over alle vi har mistet, og kom fram til at det var over 20 plasser, sier Edvardsen.

LES OGSÅ: Lager falske handikapkort for å få gratis parkering

Gjør sentrum utilgjengelig

Hun mener mange rullestolbrukere og folk som er dårlige til beins holder seg unna sentrum på grunn av parkeringsproblematikken.

– Sentrum blir mer og mer utilgjengelig. Gangavstandene blir lengre, noe som gjør det vanskeligere for folk å komme seg ut på ærend eller hyggeturer, forteller Edvardsen.

LES OGSÅ: Fortviler over at firmabiler tok opp to handikapplasser

Handikapforbundet har en dialog med kommunen om problemet, men føler ikke at de blir hørt.

– Mitt inntrykk er at de tar litt for lett på det. Mange av plassene blir midlertidig fjernet, men jeg har ikke tro på at de kommer tilbake igjen, konstaterer Edvardsen.

– Ukjent

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, sier problemstillingen er ukjent for henne.

– Jeg har ikke hørt noe fra Handikapforbundet, men vil gjerne ha et møte med dem for å se på problemstillingen, sierRamberg, som innrømmer at det er lite plass å ta av i sentrum.

– Det er en arealknapphet i byen, men sentrum skal være for alle.

LES OGSÅ: Vil ikke forlenge parkeringstillatelse

Hun håper også på en god dialog med forbundet i forbindelse med nye planer for Kirkegata og Storgata.

– Vi vil gjerne at de kommer med et høringsutspill til de nye reguleringsplanene, men ønsker også direkte tilbakemeldinger, konstaterer hun.