Endringene i sentrum de siste årene har gått hardt utover handikappede, mener Laila Edvardsen, leder for Norges Handikapforbund i Tromsø.

– Jeg får stadig telefoner fra folk som sier de sliter med å parkere i sentrum fordi nok en plass har forsvunnet. Her om dagen lagde jeg meg en oversikt over alle vi har mistet, og kom fram til at det var over 20 plasser, sier Edvardsen.

Gjør sentrum utilgjengelig

Hun mener mange rullestolbrukere og folk som er dårlige til beins holder seg unna sentrum på grunn av parkeringsproblematikken.

– Sentrum blir mer og mer utilgjengelig. Gangavstandene blir lengre, noe som gjør det vanskeligere for folk å komme seg ut på ærend eller hyggeturer, forteller Edvardsen.

Handikapforbundet har en dialog med kommunen om problemet, men føler ikke at de blir hørt.

– Mitt inntrykk er at de tar litt for lett på det. Mange av plassene blir midlertidig fjernet, men jeg har ikke tro på at de kommer tilbake igjen, konstaterer Edvardsen.

– Ukjent

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, sier problemstillingen er ukjent for henne.

– Jeg har ikke hørt noe fra Handikapforbundet, men vil gjerne ha et møte med dem for å se på problemstillingen, sierRamberg, som innrømmer at det er lite plass å ta av i sentrum.

– Det er en arealknapphet i byen, men sentrum skal være for alle.

Hun håper også på en god dialog med forbundet i forbindelse med nye planer for Kirkegata og Storgata.

– Vi vil gjerne at de kommer med et høringsutspill til de nye reguleringsplanene, men ønsker også direkte tilbakemeldinger, konstaterer hun.