Se den spektakulære dansen med nordlyset

En av Norges fremste ekstremsportfotografer, og en av verdens beste paragliderflygere, ble hyret inn av Red Bull for å lage en video av nordlyset i Tromsø. Her er resultatet.

  Foto: Frode Sandbech

  Foto: Frode Sandbech

REGISSØR: Ekstremsportfotograf Frode Sandbech har regissert sitt første store filmprosjekt, og det like utenfor Tromsø.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

For to uker siden skrev iTromsø om ekstremsportfotograf Frode Sandbech som sammen med resten av filmteamet på ni personer, samt den spanske paragliderflygeren Horacio Llorens, hadde brukt de siste ni dagene på å få ferdig ekstremsportfilmen.

– Det er et prosjekt jeg og Håkon Tønnessen, sportsmanager i Red Bull, har snakket om å realisere i nærmere ett år, forteller regissøren, som i løpet av de siste 14 årene har utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt som en dyktig ekstremsportfotograf. Han har tidligere jobbet for blant annet Oakley, Nike og Norrøna.

Sandbech ønsket ikke å avsløre hva konseptet bak filmen er, men fortalte at det kanskje var innlysende nok siden innspillingen involverte paraglidere, droner og vakker nordnorsk natur.

– Det er ingen tvil om at Horacio er stjernen i filmen, men mer kan jeg ikke si før verdenspremièren. Det er hemmelig fram til da, uttalte han til iTromsø for to uker siden.

Nå er videoen ferdig og for første gang har en paragliders spektakulære dans med nordlyset blitt fanget på film.