Det er Venstres Jonas Stein som har lagt fram et ønske om at kommunestyret døper en vei etter Arthur Arntzen - på tross av byrådets innstilling om det motsatte.

Kan virke malplassert

I en interpellasjon til kommunestyret mener Stein at man kan se bort fra praksisen om å ikke døpe veier etter levende personer ettersom omdømmet til disse kan endres.

– Dette er fornuftige argumenter på generelt grunnlag, men i tilfellet Arthur Arntzen kan det virke noe malplassert. Arntzen er 78 år og har for lengst avsluttet sin aktive karriere, mener Stein.

Unik mulighet

I innstillingen fra både navnekomiteen i kommunen og byrådet så foreslås gaten å kalles «Elvestrandvegen».

Dette mente imidlertid Stein var for passivt.

– Det er en unik mulighet til å hedre hedersmannen Arthur Arntzen gjennom en gatekode som går rett igjennom der hvor han vokste opp og hvor han skapte fortellingen om «Oluf i Rallkattlia».

I onsdagens kommunestyremøte ble det enstemmig vedtatt at hele veien i Tromsdalen gis navnet Arthur Arntzens veg.

- Arthur Arntzen er en legende. Han har vist fram nordnorsk kultur og nordlendingen. Han har betydd mye for svært mange i Tromsø, og særlig i Tromsdalen. Derfor løftet jeg fram Tromsdalen bydelsråds initiativ om navnet til kommunestyret. Det er også veldig flott at et enstemmig kommunestyret stilte seg bak forslaget, sier Stein.

Byrådslederen snudde

Byrådet vedtok først å avvise forslaget om å kalle opp Elvestrandvegen etter Arthur Arntzen, men snudde etter debatten i kommunestyret.

- Vi er egentlig veldig konservativ når det kommer til å kalle opp veier etter folk som enda lever. Det er det mange grunner til. Men i løpet av debatten ble det klart at alle mente vi burde oppkalle veien etter Arntzen, og da var det fint å kunne stille seg samlet bak forslaget. Arntzen har gitt meg glede, latter og stolthet, og derfor er dette forslaget så flott, sier byrådsleder Kristin Røymo.

Før de ligger i grava

Stein synes det var ekstra stas å fremme forslaget, som gruppeleder i Venstre.

- Arthur Arntzen var faktisk kommunestyremedlem for Venstre en gang i tiden, så da er det jo ekstra gøy for meg å fremme forslaget. Også synes jeg det er fint at storsamfunnet kan hedre folk før de ligger i grava.

ARNTZEN-FAN: Jonas Stein. Foto: Marius Fiskum