Se hvem som møter i kommunestyret!

Det var en ordknapp Mads Gilbert som møtte iTromsø da han ble spurt om hans avviste permisjonssøknad og hans planer fremover i kommunestyret.
nyheter

Mads Gilbert har siden han ble valgt inn i kommunestyret i september 2015 forsøkt å få fritak fra å møte i kommunestyret, grunnet en jobb med mye reising og foredragsvirksomhet. Søknaden har blitt avvist, og Gilbert er derfor nødt til å møte i kommunestyret fram til 2019.

iTromsø meldte tirsdag denne uken at en av Rødts faste representanter i kommunestyret, Maria Nilsen Aksberg, har flyttet fra byen og derfor tredd ut av kommunestyret. Det gjør at Gilbert vil måtte møte som fast representant også etter parlamentarismen er avviklet og Jens Ingvald Olsen trer tilbake til kommunestyret.

Planla ikke å bli valgt

Gilbert møter for andre gang i kommunestyret 27. januar, etter å ha vært folkevalgt i et halvt år.

– Jeg møter når jeg kan. Jeg har levert en permisjonssøknad. Den er offentlig og godt begrunnet. Mer har jeg egentlig ikke å si om det, sier Gilbert.

– Men hva tenker du om møteplikten i kommunestyret?

– Jeg sa ja til å stå på absolutt sisteplass, og de første plassene var kumulert. Det var ikke etter planen å komme inn i kommunestyret. Jeg har sittet 16 år på fylkestinget, og føler jeg har gjort svært mye i demokratiets tjeneste, sier den profilerte legen.

Opprørspolitikk

Gilbert så ikke for seg at Rødt skulle gjøre et så godt brakvalg, men mener det er bra at folk i Tromsø søker seg mot det radikale Rødt representerer.

– Jeg respekterer demokratiet, og vil gjøre min plikt. Samtidig synes jeg det er veldig hyggelig at så mange har stemt på meg, og jeg tror det er et vitne om at folk søker mot en radikal politikk og en opprørspolitikk. Det trenger vi nå når FrP kaller godhet for tyranni, og kjører en kampanje mot folks godhet.

Gir politikersvar

Gilbert vil ikke forskuttere om han blir å melde mye frafall til kommunestyremøtene i den kommende perioden.

– Det får vi ta som det kommer. Vi får se.

– Hva tenker du om at kommunestyret ikke innvilger deg permisjon?

– Da får jeg gi deg et politikersvar: Jeg tar det til etterretning.